Politiet om jøde-march: Ingen dramatik

Da lørdagens demonstration mod chikane af jøder i København sluttede ved Dronning Louises Bro, var der omkring 1.000 deltagere. »Ingen dramatik,« lyder det fra politiet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lørdag marcherede mellem 800 og 1.000 mennesker i de københavnske gader for at markere deres modstand mod det voksende omfang af chikane mod jøder, der er opstået i kølvandet på Gaza-konfliktens opblussen i juli.

Trods de mange deltagere melder politiet om en fredelig march.

»Den er forløbet stille og roligt. Der har ikke været nogen anholdte, og der har slet ikke været nogen former for dramatik,« fortæller Henrik Blandebjerg, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, omkring klokken 13, da demonstrationen er slut.

Arrangøren af marchen var de Konservatives leder i Københavns Borgerrepræsentation, Rasmus Jarlov (K), og han havde i første omgang anslået, at mellem 200 og 500 dukkede op.

»Det blev så lige mere end dobbelt op. Der var omkring 250, da marchen begyndte nede ved Nørrebro Station, men oppe ved Dronning Louises Bro, hvor den sluttede, var der altså mellem 800 og 1.000 personer. Folk er sevet til undervejs,« konstaterer Henrik Blandebjerg.

I løbet af den seneste måned har Det Jødiske Samfund i Danmark registreret 29 fysiske, verbale eller virtuelle overgreb på danske jøder i København.

Flere politikere har reageret på jøde-hetzen, og der var da også både politikere fra hovedstadens rådhus og fra Christiansborg med til lørdagens march.

Henrik Blandebjerg melder desuden om »god stemning« under demonstrationen, og trafikken kører igen normalt lørdag eftermiddag.