Politiet offentliggør nye spor i sagen om rovmordet på Heidi Abildskou

Retsmedicinere har sikret politiet ny viden om gerningsmanden bag drab i Virum i 2012. Nu efterlyses asiat.

Nye efterforskningsmetoder har sikret politiet ny viden om gerningsmanden bag drab i Virum i 2012. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard

Nordsjællands Politi har med nye retsmedicinske metoder sikret sig oplysninger i sagen om drabet på Heidi Abildskov fra 2012.

Heidi Abildskov blev dræbt i sit hjem i Virum.

Retsmedicinere har fastlagt en dna-profil for gerningsmanden, og det får politiet til at bede offentligheden om hjælp i en pressemeddelelse.

Gerningsmanden er i følge politiet en asiatisk mand med ukendt alder og højde.

Ifølge politiet var han iført »genbrugstøj« eller »klunsertøj«, inden han begik drabet.

Der er tale om en sort dynejakke af mærket »Buddy«, størrelse L med lynlås foran og to skrålommer. Samt lysegrå joggingbukser af mærket »Leopard« med mørkeblå og gule striber langs benene og sorte strømper.

Han skal have medbragt og efterladt en rørtang af mærket Sandvik Bahco på gerningsstedet, hvor han ifølge politiet skal være blevet skadet.

»I forbindelse med drabet har gerningsmanden pådraget sig en skade indvendigt i formentligt højre hånd, og han har blødt kraftigt.«

»Skaden kan have været behandlingskrævende, og hånden har formentligt været bandageret eller plastret i dagene efter drabet,« skriver politiet i pressemeddelelsen.

Fra gerningsstedet er der sikret fuld dna-profil samt hånd- og fingeraftryk fra gerningsmanden, som siden er søgt via Interpol i en lang række lande.

Ved analyse af gerningsmandens blod har retskemikerne nu kunnet påvise, at gerningsmanden på gerningstidspunktet var påvirket af flere typer narkotika.

Det får politiet til at bede personer af asiatisk afstamning, der færdes i narkotikamiljøet i Storkøbenhavn og resten af Danmark, om at være særligt opmærksomme.

Også personer, der i dagene efter drabet, der skete 16. november 2012, har været i kontakt med en asiatisk mand med en skade på hånden bør henvende sig.

Tidligere har politiet efterlyst personer bag en polsk tøjindsamling i forbindelse med drabet. Men dem er politiet ikke længere interesseret i.

»Når vi får at vide af retskemikerne, der har været inde og arbejde med den dna-profil og kan se, at det er en asiat, vi har profilen fra, så falder de jo helt væk,« siger Henrik Suhr.

Ifølge Henrik Suhr var det ikke muligt for politiet i 2012 at lave den dna-profil, som de har fået i dag.

/ritzau/