Politiet offentliggør nu video af mistænkt gerningsmand bag Christiania-drab

I slutningen af oktober blev en yngre mand skudt på Christiania. Nu har Københavns Politi offentliggjort en video af en mand, som man mistænker for at have udført drabet.

 
Det er denne mand, som Københavns Politi mistænker for at have udført drabet på den 23-årige mand på Christiania 26. oktober. Video: Københavns Politi Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet offentliggør nu en video af en mand, som man mistænker for at have udført drabet på den 23-årige mand, der blev skudt på Christiania 26. oktober.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

På videoen ses den mistænkte gerningsmand cykle klædt i mørke farver maskeret og med hætte over hovedet.

Ifølge politiet er han cyklet væk på en elcykel, som man for nylig efterlyste. Efterfølgende er det lykkedes at finde cyklen i Søborg.

»Vi vil meget gerne høre fra borgere, der har set denne person på Christiania og i københavnsområdet – og i særdeleshed i områderne omkring Søborg, Gladsaxe og Vangede, hvor han sidst er set kørende 26. oktober kl. 18.20,« siger politikommissær Bo Jensen fra Københavns Politi ifølge pressemeddelelsen.

Politiet fik 26. oktober klokken 17.46 anmeldelser om, at der var blevet skudt på Christiania. En talstærk styrke blev sendt til fristaden, og det viste sig, at den 23-årige var blevet ramt af flere skud på klos hold i Pusher Street.

Det fik politiet til at vurdere, at der var tale om en »meget målrettet handling«.

Politiet opfordrer alle vidner til at henvende sig med informationer om cyklen, den mistænkte person eller andre oplysninger, der har relevans for sagen.

Københavns Politi er særligt interesseret i at høre fra folk, der har set den mistænkte den samme dag i tidsrummet fra klokken 16.30 til 19.00.

Politiet sender desuden et signalement ud af den formodede gerningsmand:

  • Mand
  • 16-25 år
  • Lys hud
  • Dansktalende
  • Lav og spinkel af bygning
  • Iført mørk maskering for underansigtet, mørk jakke med hætten oppe, mørke bukser, der stumper, så man kan se enten lyse strømper eller bare ankler, sorte sko og grålige handsker
  • Han kørte på en sort dame-elcykel, som politiet antager, er identisk med den fundne cykel