Politiet offentliggør navnene: Bombe-dræbt var far og rollemodel

Det var en VVS-mand, der mistede livet ved den ene af de to fyrværkeriulykker nytårsaften.

Bo Schmidt Andersen boede i det grå hus i Assens nær Hobro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bo Amstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var en helt almindelig far og VVS-mand, der mistede livet ved den ene af de to fyrværkeriulykker nytårsaften. Det skriver bt.dk.

Bo Schmidt Andersen drev sammen med sin storebror et succesrigt VVS-firma i Mariagerfjord Kommune. Brødrene oprettede firmaet i 2007 og har haft så stor succes, at de blev inviteret til at holde oplæg for andre selvstændige ved et arrangement i Mariagerfjord Erhvervsråd.

»Vi har brugt brødrene som oplægsholdere i forbindelse med arrangementer for iværksættere. De er kommet godt i gang med deres firma med hjælp fra erhvervsrådet, og derfor har vi brugt dem som rollemodeller for andre,« siger Torben Ladefoged, direktør i Mariagerfjord Erhvervsråd.

Da en 29-årig mand fredag blev fremstillet i grundlovsforhør, kom det frem, at Bo Schmidt Andersen fik leveret en pose med ulovligt fyrværkeri i sin bil. I posen var der mindst to krysantemumbomber.

De blev tilsyneladende leveret til ham af en 24-årig mand, der både kender Bo Schmidt Andersen og den 29-årige sigtede. Den 24-årige har til politiet forklaret, at Bo Schmidt Andersen havde presset på, for at han skulle skaffe ham de farlige og højeksplosive krysantemumbomber.

Kort før midnat nytårsaften gik han ud i sin have på Boeck Hansensvej i Assens og tændte lunten til en af bomberne, mens hans familie befandt sig inde i huset. De så et stort lysglimt i haven. Da politiet ankom, konstaterede de, at Bo Schmidt Andersen var blevet dræbt på stedet.

I hans bil fandt de en anden krysantemumbombe.

Nordjyllands Politi offentliggjorde fredag aften i en pressemeddelelse identiteten på de to mænd, der kom til skade ved affyringen af en krysantemumbombe, og på de tre mænd, der mistede livet.

Udover 37-årige Bo Schmidt Andersen mistede også 25-årige Mads Theilgaard Nielsen og 24-årige Mikkel Lau Nielsen fra Hobro livet.

De to personer, som ifølge politiet kom alvorligt til skade, er 28-årige Søren Theilgaard Nielsen fra Sønder Onsild og 24-årige Kasper Rogild-Jensen fra Skjellerup.