Politiet offentliggør navnene: Bombe-dræbt var far og rollemodel

Det var en VVS-mand, der mistede livet ved den ene af de to fyrværkeriulykker nytårsaften.

Foto: Bo Amstrup. Bo Schmidt Andersen boede i det grå hus i Assens nær Hobro.
Læs mere
Fold sammen

Det var en helt almindelig far og VVS-mand, der mistede livet ved den ene af de to fyrværkeriulykker nytårsaften. Det skriver bt.dk.

Bo Schmidt Andersen drev sammen med sin storebror et succesrigt VVS-firma i Mariagerfjord Kommune. Brødrene oprettede firmaet i 2007 og har haft så stor succes, at de blev inviteret til at holde oplæg for andre selvstændige ved et arrangement i Mariagerfjord Erhvervsråd.

»Vi har brugt brødrene som oplægsholdere i forbindelse med arrangementer for iværksættere. De er kommet godt i gang med deres firma med hjælp fra erhvervsrådet, og derfor har vi brugt dem som rollemodeller for andre,« siger Torben Ladefoged, direktør i Mariagerfjord Erhvervsråd.

Da en 29-årig mand fredag blev fremstillet i grundlovsforhør, kom det frem, at Bo Schmidt Andersen fik leveret en pose med ulovligt fyrværkeri i sin bil. I posen var der mindst to krysantemumbomber.

De blev tilsyneladende leveret til ham af en 24-årig mand, der både kender Bo Schmidt Andersen og den 29-årige sigtede. Den 24-årige har til politiet forklaret, at Bo Schmidt Andersen havde presset på, for at han skulle skaffe ham de farlige og højeksplosive krysantemumbomber.

Kort før midnat nytårsaften gik han ud i sin have på Boeck Hansensvej i Assens og tændte lunten til en af bomberne, mens hans familie befandt sig inde i huset. De så et stort lysglimt i haven. Da politiet ankom, konstaterede de, at Bo Schmidt Andersen var blevet dræbt på stedet.

I hans bil fandt de en anden krysantemumbombe.

Nordjyllands Politi offentliggjorde fredag aften i en pressemeddelelse identiteten på de to mænd, der kom til skade ved affyringen af en krysantemumbombe, og på de tre mænd, der mistede livet.

Udover 37-årige Bo Schmidt Andersen mistede også 25-årige Mads Theilgaard Nielsen og 24-årige Mikkel Lau Nielsen fra Hobro livet.

De to personer, som ifølge politiet kom alvorligt til skade, er 28-årige Søren Theilgaard Nielsen fra Sønder Onsild og 24-årige Kasper Rogild-Jensen fra Skjellerup.