Politiet: Mediernes oplysninger er ukorrekte

Jyllands-Posten var ikke målet for en terrorhandling, understreger politiet på et pressemøde. Jyllands-Posten KAN have været målet. Se overvågningsvideo af den anholdte mand, der brugte tre forskellige identiteter.

Politiet kan ikke identificere den formodede gerningsmand, og offentliggør nu billeder af manden. Her er han fanget på overvågningskamera på et posthus på Østerbro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Politiet/overvågningskamera

Det er ikke korrekt, at Jyllands-Postens redaktion i Århus var målet for en terrorhandling i fredags. Men politiet er opmærksom på, at Jylllands-Posten KAN havde været målet for en terrorhandling. Politiet og PET arbejder videre med de oplysninger.

Læs også: Her er bombemanden
Læs også: Politiets pressemøde minut for minut

Politiet ved, hvilket sprængstof, der blev brugt i forbindelse med eksplosionen på et hotel i indre København fredag, hvor en udenlandsk mand sprængte et toilet i luften på Hotel Jørgensen og senere blev anholdt i Ørstedparken. Men politiet vil ikke ud med, hvilket sprængstof, der er tale om.

Sådan lød den kryptiske medling fra kriminalinspektør Svend Foldager fra Københavns Politi på et pressemøde om situationen med den anholdte mand, der var skyld i eksplosionen fredag, og som sættes i forbindelse med en mulig planlagt terrrorhandling i Danmark.

Web-tv: Se bombemanden på posthuset
Billedserie: Bombemanden fanger på overvågningskamera

Politiet har nu offentliggjort billeder af den anholdte fra et overvågningskamera på et posthus og beder offentligheden om hjælp med at identificere ham.

Tre forskellige falske identiteter

Manden er 180 cm. høj og har mellem- eller sydeuropæisk udseende. Han taler flydende fransk og sikkert også andre sprog. Han har brugt tre forskellige identiteter i forbindelse med sit ophold i København. Politiet ved ikke, hvornår og hvordan manden er kommet til København, eller hvor han kommer fra i verden. Der er dog blevet fundet papirer på manden eller i mandens bagaage, der fører til Belgien. Hans fingeraftryk er ukendte.

Web-tv: Politiet orienterer om bombemanden
Læs også:
Frygten for den enlige ulv

Den anholdte indlogerede sig på Hotel Jørgensen ved Israels Plads om formiddagen ca. kl. 10.30 tirsdag den 7. september. Han tjekkede ud igen fredag den 10. september om formiddagen og lod bagagen blive tilbage. Det var den, han kom tilbage for at hente, da eksplosionen skete.

Købte en kasse cd'er

Politiet ved med sikkerhed, at han har været på Halmtorvet på Vesterbro for at købe en busbillet til Belgien med firmaet Eurolines. Han har været på en café i det indre København, ligesom han har været på et posthus på Øster Allé på Østerbro onsdag den 8. omkring middagstid, hvor han købte en kasse til cd'er og en rulle tape, Politiet er i besiddelse af den kasse, han købte. Manden havde både euro og danske kroner på sig.

Læs også: Følg mystisk bombemands færden
Kort: Her er bombemanden set i København

Politiet fandt en pistol i mandens bagage. Tasken, som manden havde på sig i Ørstedparken, og som blev bragt til sprængning, indeholdt en mp3-afspiller. 

Politiet orienterer om den formodede bombemand: