Politiet med skræmmende oplysninger: Drabene på Philip, Mike og Suhaib var ren nedslagtning

Philip Rasmussen, Mike Vinther og Suhaib Jaffar blev myrdet på Frederiksberg i efteråret 2015. Fold sammen
Læs mere

Anklager Jakob Buch-Jepsen lagde ikke fingrene imellem, da han mandag middag gik i gang med sin timelange afsluttende procedure om det tredobbelte drab på tre unge mænd i en lejlighed på Christian Paulsens Vej 26 den 11. november 2015.

»Vi står med nogle af de mest bestialske drab, som vi i nyere tid har set i Danmark. Tre unge mænd blev frarøvet deres liv, og de drab krævede planlægning. De tre ofre blev med stor sandsynlighed dræbt, mens de sov. Vi står altså med tre likvideringer eller henrettelser. Eller for nu at anvende et ord, som Ian (den ene af de tiltalte, red.) selv har brugt som kodeord til sin iCloud og ipads, så er der efter anklagemyndighedens opfattelse tale om ren nedslagtning,« lød det fra anklageren.

Tripeldrabet kostede de tre venner Philip Rasmussen, 19, Mike Vinther, 24 og Suhaib Jaffar, 23, livet. De blev midt om natten koldblodigt likvideret, mens de lå sovende i deres senge i den trange et-værelses lejlighed.

Skuddene blev affyret med dels et haglgevær og dels med Smith & Wesson-revolveren, efter at to gerningsmænd omkring kl. 03.40 var kravlet op på et stillads omkring bygningen og via et køkkenvindue havde sneget sig ind i lejligheden på anden sal.

Motivet til tripeldrabet er ikke kendt med sikkerhed, men menes at kunne bunde i alvorlige uoverensstemmelser i det kriminelle miljø, som også de tre dræbte var en del af. De var med i en Vanløse-gruppering, der nogle uger inden det tredobbelte drab var kommet i konflikt med personer med tilknytning til rockergruppen Bandidos - blandt andet krigsministeren i Umar Ashga i Holbæk-afdelingen.

De tre tiltalte mænd for selve tripeldrabet har ifølge anklageskriftet fået hjælp af en eller muligvis to medgerningsmænd. Den ene menes at være Bandidos-rockeren Umar Ashgar, der nåede at blive sigtet og varetægtsfængslet for det tredobbelte drab, inden han i juni 2016 begik selvmord i sin celle i arresten i Holbæk.

Den anden mulige medgerningsmand er ifølge anklagemyndigheden uidentificeret.

»Der kan meget vel gå en medgerningsmand rundt på fri fod derude. Det kan ikke afvises, at der var en femte mand med, som har haft en aktiv rolle. Vi ved det ikke, og får nok aldrig svaret på det,« lød det fra anklager Jakob Buch-Jepsen.

Præcis hvilke to gerningsmænd, der rent fysisk var kravlet op på stilladset og ind i lejligheden for at affyre de dræbende skud med hhv. revolveren og et jagtgevær, tør politiet ikke sige. Kun mener anklagemyndigheden at have bevist, at den 33-årige IRH - der var krigsminister i Bandidos ved sin anholdelse - var den ene af de to gerningsmænd, der rent fysisk trykkede på aftrækkeren.

»Anklagemyndigheden kommer ikke til at give et præcist svar på, om der var et eller flere motiver, der fik gerningsmændene til at dræbe de tre unge mænd. Men de tre dræbte kan meget vel have været en torn i øjet på Bandidos. Ví har hørt under sagen, at deres gruppe ifølge nogens mening førte sig frem og var blevet for stærke. Men intet - INTET - tyder på, at de dræbte skulle have konflikter med andre end de tiltalte, der kunne begrunde drabene på dem,« tilføjede anklageren.

Der ventes først dom i sagen om nogle uger.