Politiet med nyt om ubådssag: »Det er vores klare formodning, at hun er død«

Vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Jens Møller, har for kort tid siden udsendt en videomeddelelse, hvor han beder særligt civile bådejere om hjælp til at lede i Køge bugt. Han fortæller, at det er politiets klare formodning, at svenske Kim Wall er død.

Ved 19.30-tiden torsdag aften 10. august blev dette billede af den hjemmebyggede ubåd UC3 Nautilus taget i Københavns havn. Ejeren af ubåden, opfinder Peter Madsen, er siden blev drabssigtet, efter hans passager - en svensk kvinde - natten til fredag blev meldt savnet af sin kæreste, da ubåden ikke vendte tilbage til sin kajplads. I ubådens tårn ses en kvinde, som på flere punkter matcher det signalement af den savnede svensker, som Københavns Politi lidt før kl. 18 fredag sendte ud i en pressemeddelelse. (Foto: Anders Valdsted/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Anders Valdsted
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns Politi beder i en videomeddelelse om hjælp gennem pressen til efterforskningen af den forsvundne Kim Wall. Vicepolitiinspektør Jens Møller fortæller, at det er politiets formodning, at den svenske journalist er død, men kan ikke gå dybere ind i de spor, politiet har fundet.

»Vi arbejder på højtryk på sagen. Den behandles bag lukkede døre, så det er ikke meget, jeg kan sige om efterforskningen af sagen,« siger Peter Møller i pressemeddelelsen og ridser kort sagen op.

»Situationen er den, at ubåden har sejlet ud torsdag aften kl. 19 ca. så har den færdes i farvandet omkring Middelgrunden. Så dykker den ned på et tidspunkt, og så har vi nogle indikationer fra noget færgetrafik, som får kontakt til ubåden omkring kl. 23:30 ved Middelgrunden. Derefter har vi ingen indikationer på, hvor den har været, indtil den kl. 10:14 erkendes i Køge bugt. Der bliver den anråbt, så er der en kort radiokommunikation, og kort efter synker den,«

Jens Møller fortæller, at selvom politiet formoder, at der er tale om en drabssag, er der ikke mange spor til, hvor de skal lede efter en eventuelt død person.

»Vi har lavet en masse undersøgelser i sagen. Vi mangler fortsat et lig. Det er vores klare formodning, at vi leder efter en død person, og det gør vi primært i området omkring Køge bugt. Vi har ikke nogen meget konkret indikation på, hvor vi skal søge. I dag er vi med assistance fra Forsvarets dykkere i gang med at søge i Køge bugt,« siger han.

Derfor beder Københavns Politi om hjælp fra alle ledige hænder, til at være på udkig efter objekter i vandet eller andre spor, som kan være af interesse for efterforskningen.

»Vi vil rigtig gerne have hjælp fra folk i det maritime miljø. Vi ved, der er folk, der sejler omkring Køge bugt og i tilstødende farvande. Vi vil gerne bede om, at hvis man støder på drivende objekter, at man gør sig den ulejlighed, at se om det har interesse for vores sag, og at man tager samler det op og tager det med,« siger han.

Jens Møller slår fast, at politiet også gerne vil have såkaldte »negative oplysninger« som er, hvis man mener at kunne afkræfte, at ubåden har været på et bestemt sted ved vandet f.eks. omkring Køge bugt.

»Vi er ved at indsamle oplysninger fra den professionelle trafik på Øresund og i Køge bugt. Men den civile traffik og alle lystsejlere vil vi meget gerne have henvendelser fra. Vi vil også gerne have oplysninger fra folk på havnene.«

Slutningsvis siger Jens Møller, at fremtidige nyheder vil blive udsendt gennem pressemeddelelse eller på Twitter.