Politiet lukker rockerborg i Maribo efter skyderi

I to uger er det forbudt at komme i Satudarahs klubhus i Maribo. Samtidig indfører politiet visitationszoner.

I to uger er det forbudt at komme i Satudarahs klubhus i Maribo. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne Bæk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet har fredag lukket rockergruppen Satudarahs klubhus i Maribo. Det sker, efter at der natten til fredag blev affyret skud mod huset.

Forbuddet mod at komme i huset i Vestergade 36 gælder i to uger, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Samtidig har politiet indført visitationszoner i både Maribo og Sakskøbing. De gælder også i to uger.

Politiinspektør Kim Kliver begrunder lukningen med, at der er en risiko for, at Satudarah kan blive udsat for yderligere angreb.

»Klubhuset er placeret i et tæt bebygget område centralt i Maribo, og af sikkerhedsmæssige årsager kan vi ikke acceptere en lokalitet, der kan tiltrække yderligere skyderier.«

»Derfor vælger vi nu at lukke stedet,« udtaler Kim Kliver i pressemeddelelsen.

Siden marts har der været en stribe voldelige episoder, hvor personer fra grupperne Mongols og Satudarah står over for hinanden.

Ifølge politiet drejer uenigheden sig om det kriminelle marked. Midt i september fandt betjente knive, slagvåben og penge, da de ransagede i klubhuset i Maribo.

Tidligere i september fandt politiet to oversavede jagtgeværer hos en 19-årig fra bandemiljøet i Nakskov.

De mange sammenstød og skyderier har også fået politiet til at indføre visitationszoner i både Maribo og Sakskøbing. Visitationszonerne giver politiet ret til at visitere folk, selv om man ikke har en konkret mistanke mod dem.

Visitationszonerne gælder i foreløbig 14 dage.

Skyderiet kan i øvrigt føre til en permanent lukning af klubhuset i Vestergade. Lolland Kommune vil nu arbejde for at lukke klubhuset, skriver folketidende.dk fredag.

Midlet er at lave en lokalplan, der forbyder rockergruppen at bruge huset som samlingssted, oplyser Henrik Høegh (V), der er formand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget.

»Jeg forventer, at vi kan få politiets opbakning til at lukke rockerborgen,« siger han til folketidende.dk.

/ritzau/