Politiet lukker fire rockerklubhuse i Jylland

Med rockerloven i hånden forbyder politiet nu adgang til Satudarah- og bandidosklubhuse i fire jyske byer.

Politiet har fredag forbudt adgang til fire rockerklubhuse tilhørende grupperne Satudarah og Bandidos i Horsens, Aalborg, Randers og Viborg.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet har fredag forbudt adgang til fire rockerklubhuse tilhørende grupperne Satudarah og Bandidos i Horsens, Aalborg, Randers og Viborg.

Dermed følger ordensmagten i det vestlige Danmark i hælene på kollegerne i øst, som for en uge siden valgte at lukke 11 klubhuse rundt om på Sjælland og Lolland-Falster.

Det er den såkaldte rockerlov fra 1996, som giver politiet ret til at forbyde ophold i bestemte ejendomme. En overtrædelse kan straffes med fængsel. Strafferammen er to år.

Blandt de fire klubhuse, som er blevet lukket fredag, er rockergruppen Satudarahs klubhus på Gl. Århusvej i Viborg.

Derudover er det bandidosklubhusene på Thomas Olesen Løkkensvej i Aalborg, Vejlevej i Horsens og Havrevej i Randers.

Som begrundelse for lukningen henviser politiet til, at der på Sjælland har været flere eksempler på angreb mod rockerborge.

»Vi vurderer, at risikoen, for at der sker angreb på rockerklubhusene i det vestlige Danmark, er lige så stor, som den er på Sjælland. Derfor har vi foretaget en tilsvarende indsats,« siger politiinspektør Brian Voss Olsen.

Han er leder af politiets Task Force Vest, som er det regionale politisamarbejde mellem politikredsene i det vestlige Danmark, der blandt andet koordinerer indsatsen mod rockere og bander.

En konflikt mellem rockergrupperne er gennem de seneste uger eskaleret. Ifølge Ekstra Bladet var det ved boksestævnet Herlev Fight Night for et par uger siden, at der for alvor kom blus under konflikten.

Ved den lejlighed var der tilskuere fra flere afkroge af rocker- og bandemiljøet. Både flok fra Hells Angels, AK81, Bandidos, Satudarah og Loyal To Familia var til stede. Og det endte i knivstikkeri, hvor to personer blev såret.

Efterfølgende har der været flere episoder, som muligvis har forbindelse til konflikten. Blandt andet er flere tatovørbutikker blevet udsat for hærværk.

Lukningen af de jyske rockerklubhuse gælder i første omgang i 14 dage.

/ritzau/

Opdateres...