Politiet ledte forgæves efter gevær i Hvidovre

Anmeldelse om en muligvis bevæbnet mand fik politiet til at rykke ud, men nu bliver mistænkt løsladt.

politi - 2017043022471449_org.
En kvinde ringede søndag aften til politiet og fortalte, at hun havde set en mand bevæbnet med et gevær gå rundt i Hvidovre. Politiet rykkede talstærkt ud, men våbnet var ikke lige til at finde. Arkivfoto Free/Colourbox Fold sammen
Læs mere

København. En 46-årig mand fra Hvidovre, som søndag blev anholdt på en mistanke om, at han var i besiddelse af et våben, vil snart være hjemme igen.

- Han vil blive løsladt, siger Lars Guldborg, vagtchef ved Københavns Vestegns Politi, ved 1-tiden natten til mandag.

En flere timer lang eftersøgning efter et våben, som to vidner uafhængigt af hinanden mente at have set manden gå rundt med, er afsluttet.

- Vi er færdige i Hvidovre. Ingen våben fundet, skrev politiet på Twitter kort før midnat.

Manden har afvist vidnernes oplysninger om, at han skulle have båret rundt på et våben.

Adspurgt oplyser vagtchef Lars Guldborg, at manden ikke er medlem af en skytteforening, og han har heller ikke jagttegn og en tilhørende våbentilladelse til for eksempel en riffel eller et haglgevær.

Det var søndag omkring klokken 19.30, at en kvinde ringede til politiet og fortalte, at hun havde set en mand med noget, som hun opfattede som et gevær.

Manden forsvandt ind i en opgang, har kvinden fortalt.

Politiet rykkede talstærkt ud og havde omkring 15 betjente på stedet. Manden blev uden dramatik anholdt i sin lejlighed på Gurrevej i Hvidovre.

Opgangen blev afspærret i flere timer i forbindelse med efterforskningen.

Politiet ledte i opgangen og i mandens lejlighed.

- Vi roder i alle de gemmer, vi kan komme til. Hvis der er noget, skal vi jo helst finde det, oplyste Brian Holm søndag aften.

Den 46-årige mand er ikke kendt af politiet i forvejen.

/ritzau/