Politiet ledte forgæves efter flygtninge på Øresundsbroen

Københavns Politi havde nattemørket mod sig, da de ledte efter fem flygtninge på Øresundsforbindelsen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Københavns Politi ledte efter fem flygtninge, der den 12. maj som de første lykkedes med at komme til Sverige via Øresundsforbindelsen til fods. De kunne bare ikke finde dem.

Det bekræfter pressemedarbejder hos Københavns Politi Steen Hansen.

- Vi får besked om, at der er nogen, der er gået ind i tunnelen klokken 1.11 om natten. Der er en patrulje ude på Peberholmen (øen der forbinder tunnelen med Øresundsbroen, red.), og vi tager ud og leder efter dem, mens farten på togene sænkes.

- Men vi finder ikke nogen derude, og man ser heller ikke flere på overvågningskameraerne. Så man konkluderer måske, at de nok er gået tilbage. Vi kan i hvert fald ikke finde dem, siger han.

Klokken lidt over fem om morgenen får politiet så et opkald fra svensk politi, der fortæller, at de fem personer er nået til Sverige.

Hvordan det kan lade sig gøre, har Steen Hansen ikke et præcist svar på.

- Normalt bliver de jo stoppet, inden de kommer over. Det er første gang, det sker, og rent sikkerhedsmæssigt er det rigtig vigtigt, de bliver stoppet.

- Det er jo midt om natten, så der kan være flere årsager til, at man ikke ser dem. Peberholm er et stort og ikke særlig godt oplyst område, men man har altså været ude og kigge efter dem, siger han.

Peberholm er fire kilometer lang og 400 meter bred.

Øresundsbro Konsortiet oplyser, at det ofte sker, at flygtninge forsøger at krydse forbindelsen til fods - nogle gange flere gange om ugen. Konsortiet oplyser også, at det sker oftere, nu hvor temperaturen er steget.

Det har dog ikke fået politiet til at øge indsatsen ved Øresundsforbindelsen.

- Vi følger hele tiden udviklingen der ude, men vores problem er, at vi ikke har nogen faste tal. Så vi kan ikke sige, om det har været en alarmerende stigning.

- Men én, der kommer over, er selvfølgelig én for meget, lyder det fra Steen Hansen.

/ritzau/