Politiet køber flere skudsikre veste

Efter terrorangrebet i København i februar har der været kritik af, at der ikke var nok skudsikre veste til betjentene. Derfor vil politiet indkøbe 400-500 nye skudsikre veste.

Der har været massiv kritik af, at de politibetjente, som var på arbejde under terrorangrebet i København i februar, angiveligt ikke havde adgang til skudsikre veste. Derfor er der nu 400-500 nye veste på vej til betjentene i København, skriver Jyllands-Posten.

I slutningen af april afleverer Rigspolitiet en redegørelse på baggrund af terrorangrebet, og hvis politiet havde problemer med udstyret under terrorangrebet, vil det formentlig komme frem i den forbindelse.

Men der er allerede ballade, fordi Folketingets Finansudvalg ikke har godkendt det såkaldte aktstykke, som skal give politiet flere penge til at dække blandt andet overarbejde og finansiere en øget beskyttelse af det jødiske mindretal i Danmark.

Fredag skal Folketinget så diskutere et beslutningsforslag fra de borgerlige partier, som annullerer regeringens aktstykke. SF, Enhedslisten og Liberal Alliance har dog meldt ud, at de vil stemme for aktstykket.

»Vi er nødt til at have regeringen i tale om det her. Vi har stillet spørgsmål, som vi ikke har fået fyldestgørende svar på – blandt andet hvordan politiets bevilling bliver fremover. Vi håber, at vi kan skabe debat om det i folketingssalen. De 80 millioner kroner ekstra til politiet kommet man ikke langt for,« siger Peter Skaarup, retsordfører for Dansk Folkeparti, til Jyllands-Posten.

Aktstykket bevilliger samlet 130 millioner kroner til politiet og anklagemyndigheden og 20 millioner kroner til beskyttelse af det jødiske samfund.