Politiet jagter ung mand efter eksplosion

Københavns Politi bringer lørdag eftermiddag et nyt signalement af den formodede gerningsmand.

Eksplosion i København - 20190
Afspærring, politi og ødelæggelser efter eksplosion ved nærpolitistationen på Hermodsgade på Nørrebro i København. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Københavns Politi har lørdag eftermiddag modtaget 52 henvendelser i forbindelse med eksplosionen på den lokale politistation på Nørrebro, der skete natten til lørdag.

Det oplyser chefpolitiinspektør ved Københavns Politi Jørgen Bergen Skov på et pressemøde.

Samtidig bringer politiet nye oplysninger om signalementet på den formodede gerningsmand.

Blandt andet bar gerningsmanden på en sort plastikpose med teksten »Solid«. Det var først meldt ud, at der var tale om en pose fra Rema 1000.

»Gerningsmanden kommer gående af Hermodsgade mod Tagensvej. Han bærer en plastikpose. Der er tale om en mørk pose med Solid på den ene side og et lyst udråbstegn på den anden side,« siger Jørgen Bergen Skov.

Ifølge chefpolitiinspektøren stillede gerningsmanden posen på fortovet ved indgangen til politistationen, hvorefter den kort efter blev bragt til sprængning.

Herefter forlader han stedet mod Sigurdsgade og videre mod Titangade og videre nordpå mod Vermundsgade.

Gerningsmanden beskrives som en mand i alderen 15-25 år, 170-180 centimeter høj og almindelig af bygning.

Han var iført en sort jakke med afstivet skygge på hætten og hætten trukket over hovedet, mørke løstsiddende bukser med en lomme på højre bukseben, lyst mærke på lommen på buksebenet og sorte sko med sorte såler.

Personer, der har været i området natten til lørdag mellem klokken 03.15 og 03.30, vil politiet gerne i kontakt med på 114.

Særligt efterlyser politiet en fører af en lys bil, en taxachauffør, to cyklister og en person iført lyse sko, der kom gående ad Hermodsgade fra Tagensvej og fik øje på den efterladte pose og derefter vendte sig rundt og løb bort.

Det var klokken 03.18, at der skete en eksplosion ved Københavns Politis nærpolitistation på Hermodsgade 3 på Nørrebro.

Ingen personer er kommet alvorligt til skade ved eksplosion.

/ritzau/