Politiet jagter fortsat stjålen turistbus: »Vi holder ekstra godt øje«

Det er atypisk, at en bus bliver stjålet, siger politiet, der gerne hurtigt vil have sagen afklaret.

Politiet efterlyser stjålet turistbus. Politiet bruger helikopter i jagten på stjålet turistbus. Natten til onsdag forsvandt en kulørt belgisk bus i København. Politiet er opsat på at finde den hurtigt.Se RB kl. 20.34 d.30.08.2017 Billedet er kun til redaktionel anvendelse. Billedet kommer fra en ekstern kilde og distribueres som service til nyhedsabonnenter hos Scanpix(Foto: Politifoto/Scanpix 2017). (Foto: /Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere

Natten til onsdag forsvandt en kulørt belgisk bus på Vesterbro i København. Men torsdag eftermiddag er den stadig ikke fundet.

Politiet beder derfor fortsat offentligheden om hjælp til at finde den efterlyste bus, skriver Københavns Politi på Twitter.

Vidner er nemlig ifølge vagtcentralens chef, Peter Buhl, vigtige brikker i opklaringen af, hvor den forsvundne turistbus befinder sig.

»Vi efterforsker, hvor den her bus er kørt hen. Det gør vi ved at afhøre vidner og borgere, der henvender sig med tips til os,« siger Peter Buhl torsdag.

Politiet regner stærkt med, at det kulørte køretøj endnu befinder sig i København, og vagtchefen opfordrer derfor københavnerne til at kigge efter turistbussen.

Vagtcentralens chef, Peter Buhl, beskriver den som en stor hvid bus, der inden den forsvandt havde en stor kulørt dekoration malet på siden. Turistbussen har registreringsnummer 1-DIA-309.

Bussen skulle efter planen køre tilbage til Belgien uden passagerer, da den pludselig blev stjålet. Det forklarer den belgiske chauffør af bussen, Carol D'eigens, til Ekstra Bladet. Han skulle onsdag vende hjem til Belgien efter flere måneders arbejde i Skandinavien, hvor han har været buschauffør for turister.

»Onsdag morgen gik jeg hen til der, hvor jeg havde parkeret bussen, men den var ikke at finde nogen steder,« fortæller Carol D'eigens, der først brugte lidt tid på at gå rundt og lede efter bussen.

Han stod tilbage både chokeret og forvirret over den forsvundne bus, men meldte til sidst bussen savnet til Københavns Politi, som siden har iværksat en større eftersøgning af køretøjet.

Da bussen blev efterlyst, blev det anset som et simpelt brugstyveri. Og det er stadig tilfældet 24 timer senere.

»Det er meget vigtigt at understrege, at der ikke er noget, der indikerer, at det skulle være andet,« siger vagtchef Peter Buhl.

Men politiet ønsker alligevel ifølge Peter Buhl at finde bussen i en fart for at have afklaret, om politiets vurdering er korrekt.

»Når vi kigger ud i verden og det, der sker omkring os, så ved vi, at køretøjer bliver brugt. Og når det er lidt atypisk, at en bus bliver stjålet, så holder vi ekstra øje,« forklarer Peter Buhl.

Han henviser til de mange angreb på tilfældige borgere i Europa de seneste år.

Både en helikopter, der i forvejen er sat ind mod bandekonflikten i København, og betjente er med i jagten på det stjålne køretøj, sagde vagtchef ved Københavns Politi Henrik Stormer onsdag.

Københavns Politi ønsker torsdag ikke at oplyse yderligere om, hvilke ressourcer der er i spil i efterforskningen, eller om svensk politi er inddraget.