Politiet jagter børnelokker

Børnelokker på spil i Næstved. Det får politiet til at holde ekstra godt øje med skoler og grønne områder.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet har øget patruljeringen omkring skoler og grønne områder i Næstved. Det sker, fordi der inden for de seneste dage har været adskillige meldinger om, at der går en børnelokker rundt i byen.

- Politiet har fået en del henvendelser, ikke mindst det seneste døgn. Af anmeldelserne fremgår det, at manden tiltaler børnene på forskellig vis, og i enkelte tilfælde har den pågældende opfordret barnet til at komme med manden hjem. Politiet har ikke fået nogen konkret anmeldelse på, at børnene har lidt overlast, bortset fra en enkelt sag, hvor anmeldelsen går på vold og trusler. Der er ikke nogen anmeldelse om, at manden har krænket børnene seksuelt, siger kommunikationskonsulent Anne Dorte Hoppe Søe fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Lige nu arbejder politiets efterforskere på at samle oplysningerne for at stykke et signalement af manden sammen. Dette signalement præsenterer politiet senere torsdag.

- Alle betjente i byen er meget opmærksomme på manden. Politiet opfordrer til, at man bevarer roen, forholder sig fornuftigt og har tillid til, at politiet håndterer sagen, siger Anne Dorte Hoppe Søe.