Politiet indleder ekstra indsats mod for tæt bilkørsel

Fra mandag 14. november til søndag 20. november vil politiet holde ekstra øje med, om bilister holder afstand.

Foto: Dennis Lehmann

København. Fra mandag til søndag i denne uge vil politiet landet over slå ned på de bilister, der glemmer at holde tilstrækkelig afstand til de forankørende.

Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

I 2015 blev tre personer dræbt, 42 kom alvorligt til skade og 57 kom lettere til skade ved såkaldte bagendekollisioner på motorvejen.

I alt skete der sidste år 69 af sådanne sammenstød med personskade, fordi der ikke blev holdt afstand. Det viser tal fra Vejdirektoratet ifølge Rigspolitiet.

Politiets indsats støtter Vejdirektoratets kampagne "Hold afstand", som skal sætte fokus på opmærksomhed i trafikken.

Ifølge Vejdirektoratet kan man nogle steder bedømme afstanden til den forankørende bil ved hjælp af afstandspile på motorvejen.

- Der skal være to synlige pile mellem din bil og bilen foran, for at afstanden er stor nok, oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Vejdirektoratet lavede i 2015 en trafikantundersøgelse, som viser, at det, der irriterer bilisterne allermest, er, at andre ikke holder afstand i trafikken.

Bilister skal være særligt opmærksomme på at holde nok afstand, hvis det er tåget eller regner, hvis kørebanen er glat, eller hvis der er meget trafik, skriver Rigspolitiet.

Politiets målrettede indsats mod manglende afstand vil køre fra mandag 14. november til og med søndag 20. november.

/ritzau/