Politiet indleder det nye år med menneskejagt efter terrorister

Tyske myndigheder mistænker en række mænd med forbindelse til terrororganisationen IS for ville begå selvmordsangreb i München.

epa05085108 Heavily armed members of the German police stand in front of the central railway station in Munich, Germany, 31 December 2015. After the evacuation of Munich's central railway station, German police remain on alert. Police are maintaining an increased presence in the Bavarian state capital on the morning of New Year's Day, a spokeswoman said. EPA/SVEN HOPPE Fold sammen
Læs mere
Foto: SVEN HOPPE

Politiet i tyske München har indledt en menneskejagt på flere mænd, der er mistænkt for at ville begå terror i den sydtyske storby nytårsnat.

Angiveligt drejer det sig om seks-syv mænd af irakisk herkomst, der i et stykke tid har opholdt sig i München.

Ifølge tysk politi ville de inspireret af terrorangrebene for nylig i Paris udføre selvmordsaktioner på to banegårde i München.

Mændene har forbindelse til den ekstremistiske terrororganisation IS.

Truslen om terror fik politiet i München til at lukke og evakuere de to banegårde ved midnat. De er dog genåbnet. Det skete ved fem-tiden i morges.

Myndighederne har udkommanderet over 500 ekstra betjente i forbindelse med terrorplanerne.

Det er uklart, hvordan tyskerne er kommet på sporet af de syv terrorister. Ifølge lokale medier kan politiet have fået et tip fra fransk politi.

I belgiske Bruxelles førte truslerne om terror til, at en stor markering af nytåret med bl.a. fyrværkerishow blev aflyst. Det samme skete i Paris, hvor mere end 11.000 betjente, brandmænd osv. var på gaderne.

Syv personer er de senere dage blevet anholdt i Bruxelles i relation til terrorplaner eller til terrorangrebet i Paris i november, der kostede 130 mennesker livet.