Politiet indfører visitationszone i Vollsmose efter skudepisode

Visitationszonen løber frem til den 23. november i første omgang, oplyser Fyns Politi.

Det er i Egeparken, at skudepisoden den 8. november fandt sted. Ingen personer kom til skade (Arkivfoto). Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fyns Politi indfører visitationszone i Vollsmose og dele af Korsløkke.

Det sker i forlængelse af en skudepisode, som fandt sted i Egeparken i Vollsmose den 8. november.

Det oplyser Fyns Politi tirsdag i en pressemeddelelse.

Visitationszonen oprettes fra tirsdag klokken 21 og løber frem til den 23. november klokken 16. Den kan forlænges, hvis politiet finder det nødvendigt.

Formålet er ifølge politidirektør Arne Gram at genskabe trygheden i området.

»Vi vil ikke acceptere, at der skydes ulovligt med skarpe våben hverken i Vollsmose eller nogen andre steder her i politikredsen,« siger politidirektøren i pressemeddelelsen.

»Heldigvis blev ingen ramt i den skudepisode, der fandt sted i går aftes, men alvoren er ikke til at tage fejl af og episoden spreder utryghed blandt de mange almindelige, fredelige borgere, der bor og arbejder i Vollsmose.«

Årsagen til at dele af Korsløkke omfattes af visitationszonen, er, at der er tale om et opgør mellem personer, der har tilknytning til grupperinger i henholdsvis Vollsmose og Korsløkkeparken.

Ud over episoden den 8. november har der været tre andre voldelige episoder i september og november, som knytter sig til de to grupperinger.

Visitationszonen gælder 24 timer i døgnet i hele perioden.

I en visitationszone kan politiet visitere personer og biler uden at have en konkret mistanke om, at de involverede personer har foretaget sig noget kriminelt.

Politiet oplyser, at der i Egeparken og resten af Vollsmose i denne uge vil være ekstra patruljering om aftenen for at skabe tryghed.

/ritzau/