Politiet: Ikke mere knivkontrol, tak

Københavns Politi føler, de har beføjelser nok i forhold til den seneste tids mange episoder af overfald med kniv.

Københavns Politi advarer mod, at politikere bruger den seneste tids knivstikkerier i nattelivet til at give øgede beføjelser til ordensmagten, skriver Jyllands-Posten.

Advarslen falder, netop som justitsminister Lene Espersen (K) og Folketingets partier torsdag mødes for at diskutere, hvordan politikerne kan tvinge knivene ud af hænderne på de unge.

- Vi har haft en del isolerede hændelser over en kort periode, men det betyder ikke, at udviklingen går i en helt forkert retning. Jeg får nok bank for at sige det, men det er, som om der har sneget sig en tendens ind blandt politikerne til at lovgive på baggrund af enkeltsager, siger informationschef i Københavns Politi Flemming Steen Munch.

Tal fra Københavns Politi viser, at der ikke er sket en stigning i antallet af anmeldelser af knivoverfald. Før dagens møde mellem politikerne tegner der sig et politisk flertal for at give politiet mulighed for at indføre de såkaldte visitationszoner på permanent basis. Men politiet selv er skeptisk over for permanente zoner.

- Vi skal også tage hensyn til borgernes retssikkerhed. Det går ikke, at hele København ender med at blive én stor permanent visitationszone, siger Flemming Steen Munch.

Dansk Folkeparti er siden det seneste krivdrab kommet med en række forslag, der skal forhindre knive i nattelivet.

- Lovlydige borgere, som jeg selv, har intet imod at blive stoppet og visiteret på gaden. Det afgørende er det enkelte menneskes sikkerhed, siger medlem af retsudvalget Marlene Harpsøe (DF) i en kommentar til politiets kritik.

Kilde: Jyllands-Posten