Politiet i Nordsjælland i kæmpe skideballe til bilister: Stop jeres egoisme og tankeløshed

Hvis du er en af de »tankeløse bilister«, der satte din egen egoisme over færdselssikkerheden tirsdag eftermiddag, har politiet en opsang til dig.

Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Havde du lidt travlt i tirsdags? Var det bare en af de dage, hvor du selv var vigtigere end de personer, der var fanget i en bilulykke nogle hundrede meter længere henne ad vejen?

Så har politiet noget af en skideballe til dig.

På Facebook har Nordsjællands Politi lagt en længere opsang ud til de »egoistiske« og »tankeløse« bilister, de mødte på deres vej til et færdselsuheld.

»EGOISME VED FÆRDSELSULYKKE – STOP DET!« lyder overskriften, og selve opslaget fortsætter i samme tone:

»Tirsdag eftermiddag blev vi kaldt ud til en færdselsulykke på Isterødvejen, hvor blandt andet to modkørende biler var kørt frontalt sammen med høj hastighed. Vi fik at vide i telefonen, at det var alvorligt, så både vi og flere ambulancer hastede til stedet så hurtigt, som det forsvarligt overhovedet kunne lade sig gøre

På vores køretur derud oplevede vi desværre, at nogle bilister havde så travlt, at de ikke gav sig tid til at respektere færdselsloven eller vores og ambulancereddernes sikkerhed eller den kendsgerning, at der var nogle personer i en færdselsulykke længere fremme, der havde akut brug for hjælp.«

Og på vej til uheldet, oplevede politifolkene noget, som de siden har »grublet over«:

»Vi spottede nemlig cirka 30 biler, som foretog ulovlige u-vendinger på strækningen, hvilket forsinkede os i vores hastende opgave, fordi vi måtte bremse ned, så der ikke skete endnu flere uheld.

Vi fik noteret oplysningerne på flere af bilerne, men vi havde naturligvis ikke tid til at gøre noget ved det på det givne tidspunkt, da vi havde en langt vigtigere opgave foran os.«

Men politiet har ikke helt kunnet give slip på oplevelsen:

»Sidenhen har vi til gengæld haft tid til at skumle over ego-kørslen, og vi har i bund og grund lyst til at give en gedigen skideballe til de bilister, der satte sig selv først i tirsdags. Det er ikke sådan ligetil at skælde ud på skrift, men vi vil give det et forsøg:

Hvis du var en af de tankeløse bilister, der foretog en u-vending på strækningen i tirsdags, så er vi dybt skuffede over din kørsel, og vi håber, at du fremover vil tænke dig langt bedre om i trafikken. Apropos ting at tænke over, så kan du også bruge den kommende tid på at gruble over, om du er en af de bilister fra i tirsdags, der skal have en bøde og en betinget frakendelse af dit kørekort.

Og til alle jer andre: Skulle I selv en dag havne i en kø på grund af et færdselsuheld eller andet, så håber og tror vi på, at I vil respektere færdselsloven, trafikken og vigtigst af alt færdselssikkerheden.

Vi vil nemlig hellere have, I bidrager til færdselssikkerheden end til bødekassen.«