Politiet i massiv jagt efter angreb med brandbomber på tyrkisk ambassade i København

Natten til mandag blev den tyrkiske ambassade i København angrebet med molotovcocktails. »Vildt utrygt,« lyder det fra genbo. Statsministeren og udenrigsministeren kalder sagen »meget alvorlig«.

Den tyrkiske ambassade, der ligger på Østerbro, blev natten til mandag angrebet med brandbomber - såkaldte molotovcocktails. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Øgendal

Den tyrkiske ambassade, der ligger på Østerbro, blev natten til mandag angrebet med brandbomber - såkaldte molotovcocktails.

Det oplyser Henrik Moll, vagtchef ved Københavns Politi, tidligt mandag morgen.

»Vi får en henvendelse om, at der er kastet molotovcocktails mod ambassaden. Det har givet mindre skader på bygningen,« siger vagtchefen.

Ledende politiinspektør og chef for beredskabet ved Københavns Politi, Peter Dahl oplyser, at politiet tager sagen meget alvorligt.

»Vi tager det selvfølgelig meget alvorligt, når en fremmed magts residens bliver angreb i Danmark, og vi lægger stor energi i at få opklaret,« siger politiinspektøren.

Foto: Mathias Øgendal.

På Twitter fordømmer statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) angrebet.

Også udenrigsminister udenrigsminister Anders Samuelsen (L) tager stærkt afstand fra angrebet.

»Det er helt uacceptabelt at forsøge på den måde at sætte en ambassade i brand. Jeg fordømmer det på det skarpeste. Ambassaderne i Danmark er under vores beskyttelse, og vi tager den her sag meget alvorligt. Heldigvis var politiet hurtigt på stedet og arbejder nu på højtryk for at finde de skyldige, så de kan blive stillet til ansvar,« siger udenrigsministeren.

Københavns Politi fik anmeldelsen om angrebet klokken 02.54 natten til mandag.

Politet oplyser, at der er tale om mindst to gerningsmænd, men kan indtil videre ikke sige noget om gerningsmændens udseende.

Københavns Politi oplyser, at en patruljevogn var på gerningsstedet på gerningstidspunktet, og at betjentene »mere eller mindre så det ske.«

Patruljen, der var i området, forsøgte dog ikke at jagte gerningsmændene, da den i stedet fokuserede på at forhindre branden i at udvikle sig.

Ambassaden står tom om natten, og dermed var der ikke risiko for, at nogen kom til skade under angrebet.

Louise Søndergaard er genbo til den tyrkiske ambassade og har boet op og ned ad bygningen siden 2006. Familien har imidlertid intet hørt i nat, men er vågnet op til nyheden om angrebet.

»Det er da vildt utrygt og ikke spor rart. Man forstår ikke, at det skal ske i Danmark, men det gør det jo så. Min teenagedatter sover lige heroppe,« siger Louise Søndergaard og peger op mod et vindue i villaens tag:

»Det er da ikke en rar tanke. Det er superubehageligt, at sådan noget sker.«

Berlingske har forsøgt at få en kommentar fra den tyrkiske ambassade, men det ønsker den ikke at give på nuværende tidspunkt.

Foto: Mathias Øgendal.

Det er fortsat uvist, i hvilken retning gerningsmændene flygtede. Meget tyder dog på, at de er flygtet i retningen af Svanemøllen Station på ydre Østerbro.

DSB skrev tidligt mandag morgen på sin hjemmeside, at alle tog i mellem Østerport og Hellerup holdt stille af hensyn til politiets arbejde på stedet.

Det bekræfter Peter Dahl.

»Vi har været massivt til stede med både beredskabspoliti og efterforskningsenheder, ligesom vi har haft stoppet togtrafikken for at lede efter spor på sporene,« siger han.