Politiet i Lundtoftegade: »Vi vil skride konsekvent ind over for kriminelle handlinger«

En byggeplads på Nørrebro i København er blevet centrum for flere episoder af hærværk, overfald og demonstrationer. Københavns Politi har opfordret parterne i den eskalerende faglige konflikt til dialog og understreger, at politiet vil skride konsekvent ind over for kriminelle handlinger.

Københavns Politi er mandag formiddag mødt op i stort tal i Lundtoftegade på Nørrebro. Politiet understreger, at politiet vil »skride konsekvent ind over for kriminelle handlinger« i den faglige konflikt.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Københavns Politi er mandag formiddag massivt til stede i Lundtoftegade på Nørrebro i København, hvor demonstrerende stilladsarbejdere mandag morgen har væltet et stort stillads på en byggeplads.

Stilladsarbejdet på hjørnet af Lundtoftegade og Tikøbgade er blevet omdrejningspunkt i en faglig konflikt om udenlandsk arbejdskraft, og mandag morgen mødte op mod 300 demonstranter op efter en indkaldelse til fællesmøde.

Demonstrationen begyndte fredeligt, og demonstranterne blev opfordret til ikke at pille stilladset ned. Dette var dog ikke desto mindre, hvad der skete få minutter senere, da demonstranter stormede hegnet til byggepladsen og væltede stilladset.

Københavns Politi har på Twitter opfordret parterne til dialog og understreger, at politiet vil »skride konsekvent ind over for kriminelle handlinger«.

Kriminelle handlinger har der imidlertid været adskillige af i samme sag. Stilladset på pladsen blev første gang væltet i fredags, og politiet har over for Ekstra Bladet bekræftet, at der var tale om hærværk. En gruppe på cirka ti personer blev set flygte fra stedet. Søndag trængte en gruppe mænd ind på pladsen og overfaldt en anden gruppe.

Mandag formiddag blev stilladset væltet ned over en samling skurvogne, hvor arbejderne på byggepladsen havde barrikaderet sig. Det er uvist, om nogen er kommet til skade. Berlingske var til stede under episoden, som kan ses på video her.

Nogenlunde samtidig væltede en gruppe mænd i arbejdstøj en Porsche Cayenne, som stod parkeret tæt på byggepladsen, om på hovedet.

Berlingske har mandag forsøgt at få en kommentar fra Københavns Politi, som endnu ikke har svaret. Berlingske fortsætter dækningen af sagen.

Københavns Politi var mandag formiddag mødt op i stort tal i Lundtoftegade på Nørrebro. Politiet understregede, at politiet ville »skride konsekvent ind over for kriminelle handlinger« i den faglige konflikt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup.

Demonstrationen på Nørrebro startede fredeligt, men udviklede sig voldsomt og kulminerede med, at et seks etager højt stillads blev væltet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup.

Foto: Linda Kastrup.

Foto: Linda Kastrup.

Foto: Linda Kastrup.