Politiet har undersøgt Facebook-trusler mod 16-årige Servet

16-årige Servet Abdija modtog trusler på Facebook, weekenden før han blev dræbt. Politiet har siden efterforsket beskederne og vurderer ikke, at de har noget med sagen at gøre. Det egentlige gennembrud udebliver fortsat.

16-årige Servet Abdija blev dræbt ude foran opgangen til sit hjem i Ragnhildgade på Nørrebro i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

De trusler, som 16-årige Servet Abdija modtog få dage, før han blev brutalt likvideret foran opgangen til sit hjem på Nørrebro i København, har intet med drabet at gøre.

Det konkluderer Københavns Politi efter at have efterforsket sagen.

»Vi er bekendt med den her trussel. Den er blevet efterforsket, og vi vurderer ikke, at den har betydning for sagen,« siger efterforskningsleder Hans Erik Raben.

Berlingske har fået indsigt i truslen, som er sendt til Servet Abdija via Facebook fra en ukendt person – ifølge Berlingskes oplysninger en teenagedreng - i weekenden, inden Servet Abdija blev dræbt.

I beskeden står der blandt andet, at det ikke længere er en kamp én mod én, men at »vi kommer 10 stykker mod dig nu«. Der nævnes derefter to steder i København, hvor Servet Abdija opfordres til at møde op på specifikke tidspunkter.

»Vi tager den der«, skriver personen videre.

De to drenge mødtes ifølge Berlingskes oplysninger aldrig den pågældende dag.

Servet Abdija blev dræbt omkring kl. 21 mandag den 16. oktober foran opgangen til sin bolig på Ragnhildgade på Nørrebro i København.

Vidner mener at have set to-fire mørkklædte personer flygte fra stedet umiddelbart efter skyderiet. Ikke langt fra gerningsstedet, i Studsgaardsgade, ventede en mellemstor mørk bil formentlig på dem.

Politiet fortalte allerede tidligt i forløbet, at man ikke betragter drabet som en del af den verserende bandekrig.

Motivet bag er endnu ukendt, men noget tyder på, at der aftenen forinden drabet var en episode ved Ragnhildgade, som kan kaste lys over sagen.

Tre maskerede unge mænd blev omkring kl. 20.25-20.30 set løbe væk fra Ragnhildgade hen mod en mørk bil. Bilen holdt samme sted og lignede den flugtbil, der blev brugt på drabsaftenen.

Politiet har modtaget 151 henvendelser i sagen, men mangler fortsat et egentligt gennembrud og har på nuværende tidspunkt ingen mistænkte.

Der bliver ifølge Berlingskes oplysninger ikke gjort en sag ud af truslerne i Facebook-beskeden.