Politiet har fundet en arm i Køge Bugt

Københavns Politi har tirsdag fundet en arm i Køge Bugt. Politiet mener, at armen tilhører svensk journalist, som Peter Madsen er sigtet for at have dræbt.

ARKIV Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Københavns Politi har med hjælp fra Forsvarets dykkere tirsdag fundet en arm i forbindelse med en eftersøgning i Køge Bugt.

Armen er fundet nær den rute, som er blevet efterforsket i forbindelse med den såkaldte ubådssag, og politiets teori er, at armen tilhører Kim Wall.

Det oplyser Københavns Politi i en netop udsendt pressemeddelelse.

I august måned stævnede opfinder og ubådsejer Peter Madsen ud fra Refshaleøen i København sammen med den svenske journalist Kim Wall.

Kim Wall mistede i løbet af det næste døgn livet om bord på ubåden, og Peter Madsen har siden erkendt, at han »begravede hende til søs«.

Den svenske journalists torso blev efterfølgende fundet i vandkanten på det sydlige Amager, og i forbindelse med et andet dyk, fandt man Kim Walls hoved og ben.

»Vi har endnu ikke fastslået om der er tale om en højre eller venstre arm, eller hvem armen tilhører. Men vi arbejder ud fra, at den hidrører fra ubådssagen,« siger vicepolitiinspektør og efterforskningsleder Jens Møller Jensen fra Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Berlingske har været i kontakt med efterforskningslederen, der ikke ønsker at kommentere fundet yderligere på nuværende tidspunkt.

 

Retsmediciner og vicestatsobducent Peter Juel Thiis Knudsen fra Syddansk Universitet har tidligere til BT forklaret, at det er vigtigt også at finde Kim Walls arme af to årsager:

»For det første er det jo vigtigt at finde armene af hensyn til de pårørende, så de har en hel person at begrave. Men det er selvfølgelig også interessant for efterforskningen, om der på armene - typisk underarmene og hænderne - er afværgelæsioner. Retsmedicinerne vil CT-scanne armene for at se, om der er brud eller splinter efter for eksempel en kniv,« sagde han.

Armen bliver undersøgt på Retsmedicinsk Institut onsdag.