Politiet har fundet efterlyst bil i stor aktion

En kæmpe politiaktion er fredag eftermiddag i gang over hele Danmark. Københavns Politi oplyser fredag aftem, at de har fundet en bil - men de kan ikke sige noget om eftersøgte personer. Danskerne skal ikke være bange, oplyser Jørgen Bergen Skov.

Politiafspærringen ved Øresundsbroen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang /ritzau Scanpix

En større politiaktion har fredag været i gang i hele Danmark. En aktion, som flere steder i landet har medført en udførlig kontrol af samtlige forbikørende biler. Fredag aften klokken 20 oplyser Københavns Politi, at de ikke længere vil foretage kontrol af køretøjer.

Københavns Politi kan ikke ved pressebriefing fredag klokken 19 sige, om de har fundet personer - men de har fundet en bil.

»Vi har fat i et køretøj, vi mener er det rigtige,« siger chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov og fortsætter:

»Der er som sagt mistanke om alvorlig kriminalitet. Vi kan fortælle, at der ikke er grund til at være bekymret. Vi beder altid om, at man observerer og kontakter politiet, så det er ikke usædvanligt.«

Han kan ikke oplyse, om de har foretaget anholdelser, eller hvilken slags alvorlig kriminalitet, der er tale om.

Politiet mener ikke at kunne oplyse mere i dag, men forsikrer danskerne om, at de ikke skal være bekymret.

»Der er tale om personer, der har været bosiddende i Danmark i en mængde tid. Jeg kan ikke sige, om det er danskere eller ej,« siger han endvidere.

Jørgen Bergen Skov forklarer, at han ikke kan oplyse mere af hensyn til efterforskningen.

Indtil nu: landsdækkende biljagt

Fredag eftermiddag og aften har politiet ledt efter en svensk sort Volvo V90.

Tidligere fredag skrev det svenske Aftonbladet, at der var tale om gidseltagning. Det har Københavns Politi ikke bekræftet.

Klokken 17 udvidede søgningen sig fra Sjælland til resten af landet.

»Jeg kan ikke kommentere på de konkrete steder, men jeg kan bekræfte, at politi i hele landet nu er på sagen på forskellig måde,« siger kommunikationsmedarbejder Riad Tolba hos Københavns Politi.

Politiet efterlyste fredag eftermiddag en svensk Volvo V90. De mener fredag aften at have konfiskreret den rigtige bil.

Københavns Politi oplyste tidligere på Twitter, at de modtog enorme mængder henvendelser fra befolkningen på både 112 og 114.

Forsvaret menes at være involveret, ligesom at DR Nyheder skriver, at Politiets Efterretningstjeneste, PET, også er med. PET henviser til Københavns Politi.

Ifølge Jyllands-Posten tog politiet opstilling med maskinpistoler ved Molslinjens færgeleje på Aarhus Havn.

Seneste opdatering fra Københavns Politi er, at alle transportforbindelser er åbne igen - eller er på vej til at blive åbnet. Der er heller ikke længere gennemsøgning af køretøjer på vejene.

Tidligere har både tog, broer og færger været lukket til og fra Sjælland.

Selvom al trafik er åben, er der fortsat kø, da alle biler bliver kontrolleret af politiet på blandt andet Storebæltsbroen og Øresundsbroen. Seneste melding er 30 kilometer kø ved Storebæltsbroen.

En fotograf fortalte tidligt på eftermiddagen til B.T., at politiet er massivt til stede på Holbækmotorvejen, hvor de stoppede biler.

»Der holder en indsatsleder oppe på broen ved Hedelandsvej, og jeg har lige set to betjente med maskingeværer stoppe en bil,« sagde fotografen til B.T.

Langs motorvejen fra Taastrup og mod Roskilde spærrede patruljevogne tilkørselsramper, og politiet overvågede trafikken fra motorvejsbroer over Holbækmotorvejen, skriver Ritzau.

Ifølge avisen Aftonbladet er ordren fra dansk politi, at »bilen skal stoppes for enhver pris, og at sagen har meget høj prioritet.«

Den sorte Volvo V90 er en stjålet udlejningsbil, og den er ifølge Aftonbladet stjålet fra enten Malmø Lufthavn eller Sturups Flygplats.