Politiet har fået fem anmeldelser om voldtægt på Roskilde

Midt- og Vestsjællands Politi har i år fået flere voldtægtsanmeldelser fra Roskilde Festival end de sidste år.

Roskildefestival2016 - 2016070
Midt- og Vestsjællands Politi modtog i år fem voldtægtsanmeldelser fra Roskilde Festival. Til sammenligning fik man sidste år kun en anmeldelse. Arkivfoto. Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen Fold sammen
Læs mere

Antallet af voldtægtsanmeldelser fra årets Roskilde Festival er på det højeste niveau i mange år.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Til og med søndag eftermiddag har politiet modtaget fem anmeldelser om voldtægt. I 2015 fik politiet en enkelt anmeldelse. Politiet har udsendt kriminalstatistik fra festivalen tilbage til 2011.

Politiet har tidligere forklaret, at voldtægtssagerne skal ses i lyset af, at politiet i foråret har indført en ny måde at registrere den slags sager, der typisk tidligere blev startet op som en undersøgelsessag.

Tidligere blev den type sager først registreret som undersøgelser og først som en voldtægtssag, hvis politiet anholdt en formodet gerningsmand.

Ingen personer er blevet anholdt i forbindelse med de fem anmeldelser.

Det har søndag ikke været muligt for Ritzau at få en uddybende kommentar fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Men lørdag eftermiddag roste kommunikationsansvarlig Carsten Andersen de mange festivalgæster for en generel set rolig festival.

- Vi er meget tilfredse med, hvordan festivalen er forløbet. Når man tænker på, at man støver 130.000 mennesker sammen på forholdsvis lidt plads, så synes vi, at det er imponerende, at vi ikke har haft mere at lave, sagde han lørdag.

/ritzau/

Læs mere