Politiet har fået 25 henvendelser efter nyt om Emilie Meng

Politiet har modtaget 25 nye henvendelser, efter der tirsdag kom nyt i sagen om den dræbte Emilie Meng.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Omkring 25 personer har henvendt sig med nye oplysninger i sagen om den dræbte teenager Emilie Meng fra Korsør. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på Twitter.

Politiet har modtaget henvendelserne efter offentliggørelsen af nye oplysninger om drabet.

Tirsdag henvendte et vidne sig med informationer om en bil, som vedkommende så ved Regnemarks Bakke nær Borup på Sjælland den morgen, da Emilie Meng sidst blev set i live.

Regnemarks Bakke er det sted, hvor liget af Emilie Meng blev fundet, og bilen kan måske knyttes til teenagepigens forsvinden. Vidnet kan også have set gerningsmanden, der kidnappede og dræbte Emilie Meng.

Politiet oplyser i en pressemeddelelse, at det endnu er for tidligt at sige noget om, hvorvidt henvendelserne bringer efterforskningen afgørende videre.

»Nu er vi gået i gang med at kigge på henvendelserne for at validere dem, i forhold til om det er oplysninger, vi har i forvejen, eller om det er nogle, der kan bringe os videre i efterforskningen,« siger Søren Ravn-Nielsen, der er vicepolitiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til Ritzau.

Emilie Meng forsvandt tidligt om morgenen 10. juli 2016. Hun havde været i byen med et par veninder, som hun forlod på Korsør Station omkring kl. 4 om natten for at gå det sidste stykke hjem til forældrenes hus.

Den dengang 17-årige pige blev sidst set i live på en overvågningsvideo fra stationen.

Knap et halvt år senere blev hendes lig fundet i en sø ved Regnemarks Bakke, godt 60 kilometer fra Korsør.

Det nye vidne, der har sat gang i bølgen af henvendelser, kontaktede politiet i juni i år.

På det tidspunkt offentliggjorde Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi en video, hvorpå man kan se en lys bil - formentlig en Hyundai i30 - forlade Korsør Station på det tidspunkt, da Emilie Meng sidst blev set i live, og det var ifølge politiet i forbindelse med offentliggørelsen af videoen, at kvinden henvendte sig. Det fortæller efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen til TV2 Øst. 

Politiet har brugt de seneste måneder på at efterprøve vidneforklaringen, som man nu betragter som et »meget troværdigt vidneudsagn«.