Politiet: Håbet om en folkefest blev indfriet

Arrangørerne af Tour de France forventede op mod en halv million tilskuere i København.

Også på Nørrebrogade i København var der mange tilskuere til cykelløbet fredag. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Trods de store menneskemængder blev det store sportsshow fredag i København til en fest uden negative aftryk i ordensmagtens døgnrapport.

I Københavns Politi er man fredag aften fuld af plusord om afviklingen af Tour de France.

- Vi havde håbet og forventet, at det kunne blive en folkefest, og det blev også en folkefest for både borgere og politi, siger vicepolitiinspektør Lars-Ole Karlsen.

- Der har været en rigtig god stemning. Folk har været glade både ved storskærmsarrangementerne og langs ruten, hvor vores gode betjente er blevet mødt af den glade befolkning. Så set fra et politifagligt perspektiv har dagen været en stor succes, siger han.

Vicepolitiinspektøren siger, at politiet ikke udtaler sig om det skønnede antal mennesker til cykelløbets første etape.

Arrangørerne har udtalt, at man havde en forventning om op mod en halv million mennesker.

Det gav et stort pres på for eksempel den københavnske metro. Ved 20-tiden oplyste politiet på Twitter, at mange forsøgte at komme ned på stationen på Rådhuspladsen. Folk blev opfordret til at benytte andre stationer i stedet.

Antallet af tilskuere var overvældende, har en cykelrytterne, Michael Mørkøv, berettet:

- Der var simpelthen ikke et eneste stykke barriere langs med ruten, hvor der var tomt. Det var fuldstændig fantastisk. Alle ryttere, uanset hvilket land de er fra, kommer herfra med en helt unik oplevelse, har Mørkøv sagt.

/ritzau/