Politiet gransker 40 tip om bombemand

Opdateret kl.10.17 Politiet har travlt med at granske de over 40 tip, som befolkningen har givet politiet om den mand, som blev anholdt efter en eksplosion i fredags.

Sådan ser bombemanden fra Jørgensen Hotel ud på et af de fotos, som politiet har offentliggjort af manden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Politiet
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden politiet i går offentliggjorde en overvågningsvideo med billeder af den formodede bombemand fra Hotel Jørgensen, har politiet modtaget over 40 henvendelser fra befolkningen. Ifølge chefpolitiinspektør Jørn Aabye, Københavns Politi, er der løbende kommet tip i nat og her til morgen.

Læs også: Belgien undersøger sin forbindelse til bombemand

- I øjeblikket er der møde i efterforskningsgruppen, hvor der bliver set nærmere på alle de tip, vi foreløbig har modtaget. Er der noget, vi kan bruge og som kan føre til en identifikation af manden? Hvis det er tilfældet kontakter vi med det samme de relevante mennesker, så vi kan få stillet de rigtige spørgsmål, siger Jørn Aabye.

Omkring klokken 11.00  vil Københavns Politi informere pressen og befolkningen om resultaterne af de tip, som folk har henvendt sig med, og klokken 14 er der pressemøde foran Københavns Politigård.

Ring på 33 14 14 48 og tast 0, hvis du har nye oplysninger, du tror kan hjælpe politiet.

Politiet har sendt den formodede bombemands tre dæknavne til samtlige hoteller i København. Dermed håber politiet at finde ud af, om manden har opholdt sig på et af hotellerne.

Web-tv: Her er bombemanden på posthuset

Manden, der blev anholdt efter eksplosionen på Hotel Jørgensen i fredags skulle have rejst under tre falske identiteter.

Ifølge TV2 News er navnene Raoul Foltz, Hans Veller og David Francois de Vicq de Cumptich.

Havde købt busbillet til Belgien

- Identiteter har vi nok af, bare ikke den rigtige, har politiinspektør ved Københavns Politi, Svend Foldager, sagt.

Web-tv: Her flygter bombemanden fra Hotel Jørgensen

Manden er blevet beskrevet som mellemeuropæisk eller sydeuropæisk, cirka 169 centimeter høj og 25-35 år. Han er almindelig til atletisk af bygning og har mørk, kort hår med høje tindinger på cirka tre cm og ovalt ansigt. Af særlige kendetegn har han en bred næse, der peger mod højre og ser ud til at have været brækket flere gange. Han har ligeledes ar på højre side af næsen.

Han går desuden med benprotese på højre underben, under knæet, og så taler han flydende fransk og engelsk med fransk accent samt tysk.

I går kom det frem, at de belgiske myndigheder er direkte involveret i sagen, fordi manden havde købt busbillet med afgang til Belgien fredag eftermiddag.

Billedserie: Bombemanden fanget på overvågningskamera

Men han nåede aldrig sydpå. I stedet låste han sig inde på toilettet på Jørgensens Hotel. Her opholdt han sig i en halv time, før han fik detoneret en form for sprængmateriale.

Manden, der blev anholdt i Ørstedsparken er varetægtsfængslet. Selv om han taler flere sprog, har han foreløbig nægtet at tale med det danske politi.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Københavns Politi.