Politiet gør sig klar: Bandekonflikt frygtes at ramme opgør mellem FCK og Brøndby

Københavns Politi forbereder sig på, at bandemedlemmer og fodbolduroligheder kan smelte sammen søndag.

Sidste gang FCK og Brøndby mødtes i den bedste danske fodboldrække kom det til uroligheder mellem FCK-fans og politi samt kontrollører på Brøndby Stadion. Søndag mødes de to hold igen. Denne gang i Parken i København. Billedet her er fra sidste års pokalfinale i Parken. Scanpix/Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kommer ikke bag på Københavns Politi, at der er tilskuere, som ønsker at slås, når Brøndby og FCK søndag mødes i Danmarks bedste fodboldrække.

Men politiet har til søndagens kamp forberedt sig på yderligere et element, der kan påvirke sikkerheden på stadion: Bandekonflikten. Det skriver Jyllands-Posten.

Københavns Politis ledende politiinspektør, Peter Dahl, siger til avisen, at scenarier, hvor bandemedlemmer støder sammen på tribunerne, indgår i politiets forberedelse.

»Jeg kan godt nikke genkendende til, at vi ved, at forskellige bandegrupperingsmedlemmer har en interesse i at gå til fodbold,« siger han til Jyllands-Posten.

»Vi er godt klar over, at det scenarie (uro blandt bandemedlemmer til fodbold, red.) er der på grund af den eskalerende bandekonflikt. Derfor indgår det selvfølgelig i planlægningen af vores setup i forbindelse med planlægningen af kampen.«

Det vil i så fald ikke være første sportsbegivenhed, der påvirkes af bandekonflikten. Til Jyllands-Postens journalister peger Peter Dahl på, at et boksestævne i Herlev i sidste uge blev lukket af politiet på grund af knivstikkeri.

Der opstod et slagsmål ved stævnet med flere bandemedlemmer involveret.

Ifølge Ekstra Bladet, der blandt andet har talt med vagter ved stævnet, var medlemmer fra Hells Angels og støttegruppen AK81, Bandidos, Loyal to Familia og Satudarah til stede.

Politiinspektør hos Københavns Vestegns Politi Mogens Lauridsen oplyser til Jyllands-Posten, at man til Brøndbys kampe ser medlemmer fra Bandidos og Satudarah.

»Vi ser på det med en vis alvor på grund af den nuværende konflikt. Men jeg kan samtidig forsikre om, at vi sammen med klubberne gør alt, hvad vi kan, for at modarbejde det,« siger han.

/ritzau/

LÆS MERE