Politiet giver grønt lys til fredsring om synagoge

Først blev det af sikkerhedsmæssige årsager afvist, men nu giver politiet en gruppe initiativtagere med muslimsk baggrund lov til at danne en fredsring omkring den jødiske synagoge i Krystalgade.

I slutningen af februar slog nordmænd ring om synagogen i Oslo som en direkte reaktion på angrebene i København. Nu sker det samme i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: JON OLAV NESVOLD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En fredsring om den jødiske synagoge i Krystalgade bliver virkelig.

Det sker, efter Københavns Politi ifølge DR.dk har givet en gruppe initiativtagere med muslimsk baggrund lov til at udføre ønsket om at danne ringen. For to uger siden fik gruppen ellers af sikkerhedsmæssige årsager ikke lov til at danne ringen, men nu ser politiet angiveligt ikke den samme fare ved at gennemføre begivenheden.

»Det skal ikke være sådan i Danmark, at jøder skal gå og være bange. Med tilladelsen er der nu mulighed for at de, der deler den holdning, kan komme og vise det med deres tilstedeværelse lige der,« siger Niddal El-Jabri, der er en af initiativtagerne bag arrangementet med ringen, til DR.dk. Han understreger yderligere:

»Det er et stort ønske for mig personligt at sende et signal om, at jøder selvfølgelig ikke skal være forfulgt af frygt og angst.«

Politiet kan ifølge DR.dk ikke konkret oplyse, hvad der gør, at det nu er muligt at gennemføre fredsringen, men kommunikationschef Mads Jensen siger til DR.dk, at puslespillet ændrer sig fra dag til dag, og at politiet ikke mener, det giver de store problemer nu.

Fredsringen vil ifølge DRs oplysninger blive dannet lørdag 14. marts klokken 14.00 rundt om det sted, den 37-årige jødiske vagtmand Dan Uzan blev skudt og dræbt under terrorangrebet i København 14. og 15. februar.