Politiet frygter påsat brand ved Aarhus

Østjyllands Politi er ved at undersøge, hvordan en gymnastiksal på en skole søndag aften kunne gå i brand. De frygter, at branden er påsat.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den brand, der søndag brød ud på Sødalsskolen i Brabrand ved Aarhus, er tilsyneladende påsat. Det er i hvert fald den »arbejdstese«, som Østjyllands Politi arbejder ud fra, forklarer vagtchef Jens Rønberg.

»Vi vurderer, at den er påsat, men vi er nødt til at forlade os både på de tekniske undersøgelser og på vidneforklaringer fra området, før vi kan udtale os kategorisk,« siger han.

Branden, der søndag aften kom under kontrol, er opstået i et udhæng på Sødalsskolens gymnastiksal, og nu er brandvæsenet i gang med efterslukningen. Først når branden er helt slukket, kan teknikere begynde at undersøge årsagen til branden, og det bliver formentlig først i løbet af mandag formiddag, oplyser vagtchefen.

»Så længe det stadigvæk er varmt, og man efterslukker, giver det ingen mening at undersøge noget,« siger Jens Rønberg.

Da branden brød ud søndag aften omkring klokken 21.00, udviklede den kraftig sundhedsskadelig røg, og derfor blev beboere i området opfordret til at søge indendørs, lukke døre og vinduer og standse ventilationen. Men beboerne kan nu igen gå udenfor.

Politiet opfordrer dog stadig til, at man kontakter vagtlægen, hvis man har indåndet røg fra branden og bliver dårlig.