Politiet fraråder privat søgen efter efterlyst dansker

Flere lokale i Padborg-området, hvor den 22-årige Kamilla Hantusch forsvandt i weekenden, overvejer private eftersøgninger. Men det fraråder politiet.

Den forsvundne Kamilla Hantusch er dansk, er spinkel til almindelig af bygning og 161 cm høj. Hun har skulderlangt brunt hår. Fold sammen
Læs mere
Foto: Politiet / privatfoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sagen om den 22-årige Kamilla Hantusch fra Padborg, der i weekenden forsvandt sporløst tæt på sit hjem på Teglgårdsvej, optager mange i lokalområdet. Det skriver bt.dk.

Den unge mor er ikke set, siden hun lørdag aftenen ved 22-tiden tog afsked med sin søster tæt på sit hjem.

Folk er bekymrede i en sådan grad, at flere nu overvejer at sætte gang i en privat eftersøgning. Noget, politiet på det kraftigste advarer imod.

»Vi har hørt om, at der skulle være gang i flere initiativer, og nogle har heldigvis også ringet til os for at høre, om det var en god idé, men det vil vi på det kraftigste frabede os. Det kan direkte ødelægge vores efterforskning. Vi forstår udmærket, at folk gerne vil involvere sig og hjælpe, men det gør de bare ikke på den måde. Tværtimod,« siger kommunikationsrådgiver ved Syd- og Sønderjyllands Politi Helle Lundberg til bt.dk.

Hun forklarer, hvordan massevis af mennesker i mark- og skovområder kan ødelægge de spor, der måtte være efter Kamilla.

»Det er rigtig fint, hvis man kigger i sit eget nærområde, men det der med at gå flere hundrede mennesker i kæde, det er altså ikke nogen god idé. Så forvirrer de bare hundenes næser, og så ved hundene ikke, hvad de skal reagere på.«

Torsdag skrev bt.dk, at politiets hundepatruljer har stoppet eftersøgningen og nu kun rykker på konkrete tip, eller hvis efterforskningen viser, at et bestemt område kan være relevant at undersøge. Det har desværre fået borgere i området til at tro, at politiet har stoppet efterforskningen fuldstændigt.

Politiet leder stadig efter den unge kvinde og efterforsker på fuld kraft. Den unge kvinde er også efterlyst via Interpol.

»Hundene har gået de steder, vi ved, hun har været og tæt på hendes hjem. Og så har vi undersøgt en række områder rutinemæssigt. Lige så snart, vi får noget konkret at gå efter - et tip eller andet - så rykker vi naturligvis ud igen,« understreger Helle Lundberg.

Politiet har opfordret alle, der har opholdt sig i området, om at henvende sig til politiet, men indtil videre er det meget sparsomt med tip i sagen.

Derfor er det også stadig en gåde, hvad der er sket med den unge kvinde. Er hun forsvundet frivilligt, eller er hun blevet udsat for en forbrydelse.

»Vi holder stadig alle muligheder åbne,« siger Helle Lundberg.