Politiet forventer flere brande i gaderne

Politiet havde i går registreret 185 brande eller brandforsøg i løbet af et døgn. Samtidig blev flere unge varetægtsfængslet på grund af brandstiftelser. Politiet forventer endnu mere ballade.

Politiet kunne i aftes gøre status over endnu et døgn med ildebrande og optøjer og samtidig konstatere, at der i de kommende dage bliver endnu flere bål at slukke og endnu flere at anholde.

Landet over blev der registreret 185 brande eller forsøg på ildspåsættelser, der blev foretaget godt 40 anholdelser, og flere af de anholdte blev varetægtsfængslet. Bl.a. var der ved deadline i aftes blevet varetægtsfængslet otte unge fra 15-18 år i 27 dage i Københavns Vestegns Politikreds, mens tre unge i Københavns Politikreds ligeledes blev varetægtsfængslet.

Ifølge politiinspektør Michael Kristiansen, Københavns Vestegns Politi, vil de kommende nætter formentlig byde på mere ballade.

»Vi har desværre ikke set det sidste. Men vi er parate og vil være meget synlige og til stede i gadebilledet,« lover han.

På Vestegnen gik brandstiftelserne bl.a. ud over Ballerup Rådhus og Ballerup Handelsskole, ligesom der flere steder blev sat ild til biler, skure og containere.

Michael Kristiansen tilføjer, at politiet har oprettet en særlig efterforskningsgruppe, der skal efterforske brandstiftelserne.

Samtidig har urolighederne og brandstiftelserne fået Fredensborg Kommune til øge opsynet med kommunale bygninger i Nivå og Kokkedal, ligesom Nordsjællands Politi har indkaldt et særligt beredskab, der kan blive indsat i Nivå og Kokkedal.

Michael Kristian ser ikke egentlige mønstre eller fællestræk i urolighederne.

»Der er ikke noget, der tyder på, at det er koordineret eller noget, der er sat i scene. De er noget, der mere eller mindre dukker op tilfældigt,« siger han.

Samme indtryk har den centrale vagtleder i Københavns Politi, Jakob Kristensen.

»Urolighederne er netop kendetegnet ved, at de unge optræder i spredte flokke. Det er ikke sådan, at vi står over for store og massive grupper. Nogle gange er der kun en to-tre stykker, og så kommer der måske nogle flere til, fordi der er optræk til ballade,« siger Jakob Kristensen.