Politiet følger belgisk boksespor

Bombemanden er genkendt af en belgisk boksetræner, og politiet kaldte i nat flere kolleger på arbejde for at følge sporet, som Berlingske Media har afsløret. Se hvordan.

Sådan ser "bombemanden" ud uden solbriller og hat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Københavns Politi
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bombemanden er tjetjener og har trænet i en bokseklub i Belgien i fem år. Det hævdede en belgiske boksetræner og tidligere politiinspektør overfor B.T. og Berlingske Tidende i aftes.

Berlingske Media har foreløbig valgt ikke at offentliggøre den formodede bombemands navn, men gav straks oplysningerne videre til Københavns Politi, der siden fredagens anholdelse af den formodede bombemand har været i total vildrede over, hvem manden er.

Læs også: Se bombemandens mange ansigter

Politiinspektør Svend Foldager, der leder efterforskningen, kommenterer de nye oplysninger således:

- Det løser et stort problem for mig, hvis I har ret, siger han til B.T.

Kaldte flere betjente på arbejde

Foldager hæfter sig selvfølgelig ved, at både manden i hans celle og Sybens tidligere bokser begge blot har et ben og en markant brækket næse, men er lettere skeptisk omkring, at L.D. taler så godt fransk, som han gør overfor politiet, hvis han er indfødt tjetjener.

- Men det er meget interessante oplysninger, konkluderede Foldager til B.T. kl. 22.30 i aftes.

Han kaldte efterfølgende flere kolleger på arbejde, så de natten igennem kunne gå i dybden med B.T.s oplysninger.

Boksetræner ikke i tvivl

Boksetræneren Albert Syben i den belgiske by Liege er ikke i tvivl, da han står med de frigivne billeder fra Københavns Politi i hånden. Det er hans 24 år gamle bokseelev.

Læs også: Her er bombemanden uden hat og solbriller

»Ja, det er ham. Det er L.D. (mandens navn er Berlingske Tidende bekendt, red.),« siger Albert Syben til B.T.

»Han er tjetjener. Han har trænet i klubben i cirka fem år. Jeg har ikke set ham i otte måneder. Han har ikke bokset så meget på det sidste,« siger Albert Syben, der også kender tjetenierens kæreste.

»Jeg har lige snakket med hende. Hun siger, at han tog til Luxembourg i sidste uge, men hun kan ikke komme i kontakt med ham nu. Han rejste også meget mellem Belgien og Tjetjenien.«

En intelligent mand

Albert Syben siger, at L.D. angiveligt skulle have læst arkitektur, men skulle være stoppet med det nu. Han fortæller også, at han kom til Belgien med sin mor, der ifølge trænerens oplysninger er uddannet læge.

»Han mangler ikke intelligens,« lyder det fra Syben, der trænede den et-benede bokser, der overkom sit handicap ved hjælp af en avanceret protese.

Web-tv: Sådan ser han ud - hvem genkender ham?

Sådan en har den anholdte i København også, og som det kan ses på overvågningsvideoerne, er den fængslede mand let til bens trods protesen. L.D.s senest registrerede kamp var i januar, hvor det blev til et nederlag på point efter tre runder. B.T. har overgivet mandens fulde identitet til Københavns Politi.

I går eftermiddag offentliggjorde dansk politi nye billeder af manden, men var ifølge politiinspektør Svend Foldager ikke kommet afgørende nærmere hans identitet.

Sådan fandt B.T. manden:

Da Københavns Politi i går frigav billeder af den mistænkte bombemand, stod det klart, at manden på grund af sin brækkede næse med stor sandsynlighed har en fortid som bokser. Sammenholdt med oplysningerne om hans sprogkundskaber og det faktum, at han var i besiddelse af et stjålet belgisk identitetskort, fandt Berlingske Media frem til mandens navn i det belgiske og franske boksemiljø.

Berlingske Media fik fat i boksetræner Albert Syben, der fortalte, at han tidligere havde trænet en tjetjensk amatørbokser med et ben. Efter at have set politiets billeder af den varetægtsfængslede mand via internettet mente Albert Syben sig sikker på, at der var tale om hans tidligere bokseelev.

Berlingske Media fik kontakt med en lokal avis i Liege, der tog ud i bokseklubben og interviewede Albert Syben, der er boksetræner og pensioneret politiinspektør. Efterfølgende har Berlingske Tidende også talt med Syben. Berlingske Tidende kender det fulde navn på den mistænkte.

Boksetræneren, som Berlingske Media har været i kontakt med om bombemanden:

TV: Bombemandens protese vækker mystik