Politiet fastslår: LTF er en kriminel bande, der ernærer sig ved afpresning og narko

Arkivfoto: »I Københavns Politi har vi adskillige politisager mod LTF-relaterede personer – fx sager, hvor vi har konstateret, at de ernærer sig ved afpresning og salg af hash og andre stoffer,« siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hos Københavns Politi genkender man ikke billede, som leder af grupperingen Loyal to Familia (LTF), Shuaib Khan, i et interview med Berlingske tegner af grupperingen.

Så langt fra, fortæller politikommissær Steffen Thaaning Steffensen.

LTFs leder, Shuaib Khan, fortæller, at LTF ikke er en kriminel bande. Er det en opfattelse, Københavns Politi deler?

»Nej det gør vi bestemt ikke. I Københavns Politi har vi adskillige politisager mod LTF-relaterede personer – fx sager, hvor vi har konstateret, at de ernærer sig ved afpresning og salg af hash og andre stoffer,« siger politikommissæren.

Han henviser til flere sager over de seneste måneder, hvor truende personer har lagt sedler med et telefonnummer og teksten »LTF« eller »Loyal to Familia« hos massageklinikker og bordeller på Frederiksberg og Vesterbro. Med sedlerne har været en trussel om, at ejeren skulle ringe til nummeret inden et døgn, ellers blev deres butikker smadret.

Når LTF kædes sammen med kriminalitet, er der ifølge LTF tale om enkelte personer, der begår enkelte handlinger - det er altså ikke noget, der sker på vegne af LTF og i LTFs navn. Er det også politiets opfattelse?

»Det er bestemt ikke det billede, vi oplever i København - bare se afpresningssagerne. Der går man ind og lægger en seddel, hvor der står »Loyal to Familia«, og så er der et telefonnummer. Man går truende ind til de her glædespiger og siger til dem, at ejeren skal ringe til dem inden 24 timer, ellers smadrer de stedet.«

»Det er jo ikke noget, enkeltpersoner gør. En af gangene var der tre mænd derinde på en gang. Det er selvfølgelig efter aftale.«

Ifølge LTF skal man som almindelig borger på Nørrebro ikke være bekymret for deres tilstedeværelse. Deler politiet den opfattelse?

»Jeg deler den opfattelse, at borgerne på Nørrebro ikke skal være urolige – for politiet er der. Men det er jo fuldstændig sygt, at de render og skyder i det offentlige rum, så vi gør alt, hvad vi kan, for at det ikke går galt på et eller andet tidspunkt.«

Selvom der er kritiske røster rettet mod LTF, er det gruppens opfattelse, at den »generelt har et godt forhold til sine medborgere«. Er det også det, politiet hører?

»Det kender jeg ikke noget til. Der er generelt ikke ret mange, der har den store lyst til at blive involveret, eller i at tale med os om bandekriminalitet.«

Shuaib Khan mener, at politiet er med til at tale problemet op på Sigynsgade på Ydre Nørrebro ved at hævde, at uromagerne alle er medlemmer af LTF. Har han en pointe?

»Vi hører fra beboerne i Sigynsgade, at de er bekymrede på grund af alle de LTFere, der render rundt derude, og beboernes røst lægger vi sådan set noget mere vægt på,« siger Steffen Thaaning Steffensen.