Politiet får gennembrud i sag om skuddrab på Vesterbro

En 39-årig mand blev i foråret dræbt for øjnene af sin gravide hustru på en gade på Vesterbro i København.

Drabet fandt sted den 7. maj om eftermiddagen. Her steg en maskeret mand ud af en bil, gik direkte hen til den 39-årige og affyrede flere skud mod ham. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Politiet har fået et gennembrud i en drabssag fra maj, hvor en 39-årig mand blev dræbt af skud i Helgolandsgade på Vesterbro.

Det skriver Ekstra Bladet.

Således blev fire mænd mandag anholdt i sagen.

Dagen efter blev de fremstillet i et hemmeligt grundlovsforhør i Dommervagten i København, hvor to af de sigtede blev varetægtsfængslet.

De to resterende mænd blev løsladt.

Grundlovsforhøret fandt sted bag dobbeltlukkede døre - ifølge Ekstra Bladet fordi politiet formoder, at der er flere medgerningsmænd på fri fod.

På grund af de dobbeltlukkede døre har offentligheden ikke fået indblik i sigtelserne mod de anholdte eller deres identitet.

Det er også uvist, hvad motivet til drabet skulle være.

Drabet fandt sted den 7. maj om eftermiddagen. Her steg en maskeret mand ud af en bil, gik direkte hen til den 39-årige og affyrede flere skud mod ham.

Blandt vidnerne på gaden var mandens gravide kæreste. Afstanden mellem drabsmanden og offeret var under en meter.

Den maskerede mand flygtede i en sort Audi A4, som efterfølgende blev fundet i brand i et markområde i Sengeløse ved Taastrup.

Ifølge Ekstra Bladet blev de fire mænd anholdt under en storstilet aktion flere steder i København. Den ene af de anholdte har relation til banden Loyal To Familia, der er underlagt et foreløbigt forbud.

I Dommervagten var de sigtede bevogtet af 14 politibetjente.

Mens politiet gennem et halvt år har efterforsket skuddrabet på Vesterbro, har efterforskningen ført til en anden sag om omfattende svindel med moms.

Således mistænker politiet ifølge Ekstra Bladets oplysninger den dræbte for svindel med moms. Den 39-årige var direktør i et håndværksfirma i Glostrup, og sagen om svindel undersøges af Bagmandspolitiet.

I den forbindelse har politiet beslaglagt værdier for over ti millioner kroner.

/ritzau/