Politiet får 12 tip om dræbende betonklods efter dusør

Der er blevet udlovet en dusør for oplysninger om den betonklods, som dræbte en kvinde på fynsk motorvej.

ARKIVFOTO d. 22. august 2016 af blomster på motorvejsbroen mellem Blommenslyst og Vissenbjerg på Fyn, hvor en person omkom, en person blev alvorligt tilskadekommen og et barn slap med skrammer, efter der blev kastet en betonklods ned på deres bil.Se RB 2/11 2016 10.52. Muligt dna-spor af gerningsmand bag drabet på tysk kvinde på fynsk motorvej. To skikkelser blev set på broen. (Foto: Fotograf Sonny Munk Carlsen/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Fotograf Sonny Munk Carlsen

Odense. Politiet har fået 12 henvendelser, efter der onsdag blev udlovet en dusør på en kvart million kroner for oplysninger om dræbende betonklods på motorvej.

Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse. I sommer blev betonklodsen kastet ud fra en bro over den fynske motorvej. Den ramte en bil med en familie på tre og dræbte en 33-årig kvinde.

Politiet vil undersøge fem af de nye henvendelser nærmere. Siden forbrydelsen 21. august er der brugt store ressourcer på at opklare sagen. Men efter mere end to måneder er ingen blevet sigtet.

Efterforskningsleder Michael Lichtenstein skrev onsdag, at han håbede, dusøren kunne motivere folk til at gå til politiet med en eventuel mistanke.

- Der må være nogen, der har en mistanke til en ven, nabo eller lignende, skrev han.

Politiet har fundet dna, som muligvis kan stamme fra gerningsmanden. Profilen vil blive sammenlignet med eventuelle mistænkte.

En 33-årig tysk kvinde mistede livet, og hendes 36-årige mand blev alvorligt såret. Først efter en måneds tid på Odense Universitetshospital kunne han blive overført til et hospital i hjemlandet.

Nu er han ude af koma og kan selv trække vejret. Tilstanden er dog fortsat kritisk. Deres femårige søn slap uden skader.

Hver blok var på 30 kilo. Desuden smed en eller flere personer to brosten på hver 9,5 kilo ned fra broen ved Langesøvej mellem Blommenslyst og Vissenbjerg.

Politiet oplyste onsdag, at man hidtil havde modtaget 450 henvendelser om sagen.

For eksempel har en lastvognschauffør fortalt, at han så to skikkelser på broen.

Men politiet har undret sig over, at man ikke har fået tip om en ældre Volvo stationcar. Et vidne så bilen tæt på broen omkring tidspunktet for forbrydelsen, og politiet vil gerne tale med føreren.

Torsdag oplyser politiet, at man har fået 15 henvendelser fra og om Volvo-ejere.

De 250.000 kroner er betalt af både private og af organisationer. Bag den store dusør står blandt andre Business Danmark og 3F.

/ritzau/