Politiet: En tredje person var sammen med Peter Madsen og Kim Wall inden afgang

De sidste timer af den svenske journalist Kim Walls liv er endnu et mysterium, som Københavns Politi arbejder intensivt med at kortlægge. Nu kan de måske være kommet et skridt nærmere i sagen.

Den danske opfinder Peter Madsen ses her, efter han kom i land i Dragør forrige fredag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Det er nu næsten tre uger siden, at den svenske journalist Kim Wall steg om bord på den hjemmebyggede ubåd 'Nautilus' sammen med dens ejer - den danske opfinder Peter Madsen - og blev set i live for sidste gang, mens hun vinkede til folk inde på kajen, og ubåden stævnede ud i vandene omkring hovedstaden.

For en uge siden kom det frem, at en mand på en cykeltur tilfældigt havde fået øje på noget ude i vandet ved Vestamager, som viste sig at være liget af en kvinde, der manglede både arme, ben og hoved. Ligdelene var ifølge politiet 'bevidst blevet afskåret'. Få dage senere viste resultaterne fra en dna-analyse, at der var tale om Kim Wall.

Siden har politiet efterlyst vidner i sagen der kan gøre dem klogere på, hvad der er sket med den 30-årige kvinde, og ifølge det svenske medie Expressen har et vidne fortalt, at en tredje person var blevet set sammen med Kim Wall og Peter Madsen, som er sigtet for at have dræbt den svenske kvinde, før de to steg om bord på ubåden torsdag aften den 10. august.

Den tredje person var ifølge Expressen til stede, da Kim Wall interviewede Peter Madsen til en artikel, som det var planen, hun skulle skrive om ham og ubåden, og ifølge vidnet filmede den tredje person interviewet med den danske opfinder.

Den tredje person er også blevet set af vidner, som har fortalt om det til Ekstra Bladet i sidste uge. Dengang ønskede politiet ikke at kommentere sagen, men til Expressen fortæller efterforskningsleder Jens Møller fra Københavns Politi nu, at man har haft kontakt til den tredje person.

»Vi har fået oplysninger om det, og vi ved også, hvem det er,« siger han.

Han slår dog også fast, at der ikke er noget mistænkeligt ved det.

»Der er ikke noget mærkeligt ved det. Der er ingen mistanke mod personen,« siger Jens Møller til Expressen.

Fredag i sidste uge havde politiet indtil videre modtaget mere end 656 tips i sagen. Efterforskningslederen ønsker dog ikke at fortælle, hvad arbejdet med de mange henvendelser og tips har ført til.

»Men vi tager gerne imod flere henvendelser, vi tager ingen chancer med noget. Vi er interesserede i at tale med alle, som har kendskab til Peter Madsen eller Kim, hvorfor de to var sammen, hvorfor de skulle sejle i ubåden og om nogen har set dem sammen,« siger han til det svenske medie.

Peter Madsen sidder varetægtsfængslet for 'uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder' på den svenske journalist. Han nægter sig skyldig i drab, uagtsomt manddrab og i usømmelig omgang med lig.