Politiet: Emilie Meng blev udsat for en forbrydelse

Juleaftensdag blev den forsvundne Emilie Meng fundet i en sø, efter at have været forsvundet i flere måneder.

Eftersøgte Emilie Meng fra Korsør fundet død. Juleaftensdag blev der fundet en død person i en sø ved Regnemarks Bakke, Borup i Køge kommune. Den afdøde bar præg af at have ligget længe i søen.Skriver Midt og vestsjællands politi i en pressemeddelelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Den nu afdøde Emilie Meng har været udsat for en forbrydelse.

Det siger Sydsjælland og Lolland Falsters Politi på et pressemøde søndag aften, hvor man kortlægger sidste nyt om den unge pige, der Juleaftensdag blev fundet død.

»Vi har nu et andet udgangspunkt i efterforskningen. Vi ved, at der er sket en forbrydelse,« siger Søren Ravn-Nielsen, vicepolitiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Vicepolitiinspektøren kan dog ikke komme nærmere ind på detaljerne og omstændighederne for forbrydelsen på nuværende tidspunkt. Han fortæller, at de retsmedicinske undersøgelser ikke er færdige endnu.

Politiet efterlyser samtidig vidner, der kan have set mistænkelige køretøjer eller personer i området, hvor Emilie Mengs lig blev fundet.

Søren Ravn-Nielsen fortæller, at de formoder, at liget er blevet anbragt i søen kort tid efter forbrydelsen, som de mener er sket 10. juli eller i dagene umiddelbart efter.

»Politiet har lavet en omfattende undersøgelse i går. Vi håber meget, at de spor, der er fundet på stedet, kan bringe os videre i efterforskningen,« siger han.

»Vi har hørt forskellige udsagn og vi har også sikret nogle spor derude i dag, men dem vil vi ikke komme nærmere ind på,« siger Søren Ravn-Nielsen.

Det var natten til 10. juli, at dengang 17-årige Emilie Meng forsvandt fra Korsør Station. Den unge kvinde havde forinden været på bytur med venner i Slagelse.

Politiinspektør Kim Kliver kalder sagen for »tragisk og usædvanlig«.

»Det er heldigvis meget sjældent, at en person forsvinder uden nogen former for spor. Vi har ikke haft nogen indikationer på, hvad der er sket,« siger han på pressemødet.

Kim Kliver påpeger, at politiet stadig er interesseret i henvendelser fra borgere, der kan have set eller hørt noget, som kan hjælpe politiet i deres arbejde.

»Vi skal have afklaret, hvordan Emilie lander på den adresse i Borup,« siger han og tilføjer:

»Der venter et stort arbejde forude.«

Liget af den unge pige blev fundet lørdag i en sø ved Regnemarks Bakke i Borup på Sjælland.

Det var en forbipasserende hundelufter, som klokken 15.39 Juleaftensdag indgav en anmeldelse til politiet om, at han havde fundet en død person.

»Det er et sted, hvor der ikke kommer så mange mennesker. Det er måske tilfældigt, at der lige var en i går der var ude, og hunden så lige bliver opmærksom på, at der var noget. Der er ikke så mange mennesker, der færdes derude, såvidt jeg er orienteret,« siger Søren Ravn-Nielsen.

Ifølge politiet bar den afdøde præg af at have ligget i søen længe.

Liget blev siden overført til Retsmedicinsk Institut, hvor det nu er helt fastlagt, at der var tale om den eftersøgte Emilie Meng, der forsvandt i juli 2016 fra Korsør.

Der er omtrent 65 kilometer fra Korsør Station, hvor den dengang 17-årige pige sidst var set, til Regnemarks Bakke i Borup.