Politiet eftersøger 26-årig for planlagt bandedrab i Vejle

Politiet mistænker 26-årig mand for at have dræbt et 31-årigt bandemedlem på grund af en narkogæld.

Problemer med at kunne betale sin narkogæld fik ifølge politiets teori en 26-årig mand til at begå drab på bandemedlem i Vejle onsdag aften. Colourbox
Læs mere
Fold sammen

Sydøstjyllands Politi eftersøger en 26-årig mand for et drab i Vestergade i Vejle. Drabet fandt sted onsdag aften, da en 31-årig mand fra Odense blev stukket ihjel. Ifølge politiets oplysninger var den dræbte medlem af banden Black Army.

Torsdag oplyser politiet i en pressemeddelelse, at nattens efterforskning nu peger mod en mistænkt. Det er en 26-årig mand fra Vejle med afghansk baggrund.

Kommunikationschef Ulla Kaspersen oplyser til Ritzau, at manden ikke er anholdt.

Politiet modtog anmeldelsen om knivstikkeri onsdag aften klokken kvart i otte. Kort efter blev manden erklæret død, og politiet indledte en drabsefterforskning.

Politiet har natten igennem afhørt vidner og i øvrigt efterforsket sagen og mener, at der var tale om et planlagt drab. Formentlig har den mistænkte haft en narkogæld til sit offer, som han ikke var i stand til at betale, lyder politiets teori.

Offeret mødtes forud for knivstikkeriet i Vestergade med tre mænd. Ifølge politiet var det ud over den 26-årige formodede drabsmand dennes 22-årige lillebror og en tredje mand.

Den dræbte kom fra Odense, og Fyns Politi var også i aktion efter drabet.

- Vi fik en mistanke om, at nogle bandemedlemmer ville tage fra Fyn til Jylland på grund af knivstikkeriet. Derfor satte vi sluser op ved Lillebæltsbroen og ved Den Gamle Lillebæltsbro, fortalte vagtchef Christian Rasmussen fra Fyns Politi onsdag aften.

Politiet stødte ifølge vagtchefen på flere bandemedlemmer, som blev registreret og sendt tilbage. Der blev ikke fundet våben hos nogen af personerne.

Våben blev der til gengæld fundet i Vejle. På den formodede flugtrute fra gerningsstedet fandt politiet en skarpladt pistol. Man fandt også en kniv, som politiet formoder er gerningsvåbnet i drabssagen.

/ritzau/