Politiet efterlyser vidner til økserøveri

To gerningsmænd er stadig på fri fod efter et røveriforsøg mod en guldsmed i Aarhus fredag. Politet beder nu vidner om at træde frem med oplysninger.

Politiet beder nu offentligheden om hjælp til at opklare et voldsomt røveriforsøg mod en guldsmed i Aarhus fredag 10. april.

Røveriet fandt steder sidst på eftermiddagen i Knud Pedersen Ure & Smykker på hjørnet af Sct. Clemens Torv og Sct. Clemens Stræde i det centrale Aarhus. Fire gerningsmænd gik ind i indgangspartiet til butikken, hvor de med to medbragte økser forsøgte at smadre den inderste glasdør. Det lykkedes dog ikke.

Gerningsmændene tog herefter flugten ad Strøget i retning mod Banegården og herfra til venstre ad Posthussmøgen.

Efter røveriet blev den ene økse smidt i åen, og røverne forsøgte også at smide en taske i åen, hvilket dog ikke lykkedes. Endnu en økse er fundet på tyvenes flugtrute.

Kort efter røveriet blev to rumænske mænd på 19 år anholdt. De sidder nu varetægtsfængslet, mens politiet beder om hjælp til at finde de sidste to gerningsmænd.

De efterlyste beskrives som slanke og formodentlig rumænske mænd i alderen 18-22 år. De er iført henholdsvis lyse og mørke cowboybukser og mørke trøjer eller jakker. Deres økser er tyrkisgrønne, cirka 80 centimeter lange og af mærket Green.

Politiet vil gerne i kontakt med vidner, der har set gerningsmændene før eller efter røveriforsøget, Vidner, som ved hvor de kan have overnattet, eller folk, som forhandler eller har fået stjålet Green-økser.

Oplysninger i sagen kan oplyses til politiet på telefonnummer 114 eller 87311448.