Politiet efterlyser vidner: Otte skudepisoder kædes sammen i København

Københavns Politi bekræfter, at der er en sammenhæng mellem otte skudepisoder i københavnsområdet sidste år. De efterlyser nu vidner.

Skudepisoderne fandt sted i blandt andet Ishøj, Lyngby og Københavns Nordvestkvarter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen

Otte skudepisoder fandt sted i oktober og november sidste år i københavnsområdet. En blev dræbt og elleve såret.

Politiet har hele tiden haft en formodning om, at sagerne kunne være forbundet og bekræfter nu, at der er en sammenhæng mellem de otte sager.

»Der er en sammenhæng mellem disse episoder, og vi har samlet sagerne, der også inkluderer episoder fra Københavns Vestegns Politi og Nordsjællands Politi, til efterforskning i Københavns Politi,« siger Torben Svarrer, vicepolitiinspektør i Københavns Politi.

Politiet beder nu offentligheden om hjælp til at finde vidner til de otte skudepisoder, der kan hjælpe dem videre i efterforskningen.

TV 2 har beskrevet hver episode her og har tilføjet klip fra overvågningsvideoer fra gerningsstederne.

Torben Svarrer vil ikke nærmere ind på, hvad det er, der gør, at de nu kan bekræfte, at sagerne er forbundet.

»Vi formoder, at det er banderelateret, men vi kan ikke sige, hvilke bander der er tale om, for der er nogle løse strukturer, der gør, at dem, der er medlem af en bande i dag, er medlem af en anden bande i morgen, og det er heller ikke sikkert, at det her sker på grund af banderne,« siger Torben Svarrer.

Flere personer, som ikke har haft noget med bandekonflikten at gøre, er blevet ramt af skud. Det skete blandt andet, da en tilfældig kvinde, der gik med sin lille datter ved Lyngby Storcenter, blev ramt af skud.

Denne episode fandt sted den 22. november 2016, og her søger politiet vidner, der har befundet sig på parkeringspladsen bag Nykredit ved Nørgaardsvej 2 i tidsrummet mellem 18.00 og 19.15. Gerningsmanden er blevet set løbe op mod parkeringspladsen.

Den sidste episode fandt sted den 27. november 2016, men Torben Svarrer vil ikke nærmere ind på, hvad der har gjort, at episoderne stoppede igen.