Politiet efterlyser tre maskerede og mørkklædte mænd efter drabet på 16-årige Servet Abdija

Politiet efterlyser vidner, der har set tre unge og maskerede mænd dagen før drabet på Servet Abdija. Beboere i området bliver også opfordret til at tjekke deres biler for skudhuller.

Søndag d. 22. oktober 2017 blev der afholdt mindehøjtidelighed for den 16-årige Servet Abdija, der blev dræbt af skud mandag aften ved sin bopæl i Ragnhildgade i København. Mindehøjtideligheden var arrangeret af Albanske Rødder i Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvem skød og dræbte 16-årige Servet Abdija? En uge efter drabet leder politet fortsat efter vidner og spor, og politiet har nu også rettet fokus på dagen før drabet.

»Dagen før drabet - altså søndag aften (d. 15. oktober, red.) omkring klokken 20.25 til 20.30 har flere vidner set tre maskerede, mørkklædte unge mænd i samme område,« siger efterforskningsleder Hans Erik Raben fra Københavns Politi til TV2 News.

De tre unge mennesker blev søndag set løbe fra Ragnhildgade tværs over Lersø Parkallé og over på den anden siden, hvor det formodede flugtkøretøj  - en mørk bil - også holdt den efterfølgende dag, hvor Servet Abdija blev skudt og dræbt.

»Det virker som om, at det er præcis det samme forløb som dagen efter kort efter klokken 21, hvor den 16-årige ender med at blive dræbt. Det er i hvert fald den tese, som vi arbejder efter, og vi er i hvert fald meget interesserede i at tale med de tre unge mennesker, og vi er også interesserede i at tale med borgere, som har været ude at gå tur om aftenen og har gjort nogle iagttagelser søndag aften,« siger Hans Erik Raben til TV2 News.

Politiet har desuden udvidet efterforskningsområdet er begyndt at interessere sig for krydset mellem Haraldsgade og Ragnhildgade.

»Noget kan tyde på, at afdøde er kommet gående ad Haraldsgade op ad Ragnhildgade, og vi får oplysninger om, at der måske også er ramt en bil et eller sted i Ragnhildsgade. Derfor vil vi gerne oplyse alle beboere, der har haft deres biler parkeret i Ragnhildgade - og det er helt fra Haraldsgade - om at tjekke jeres biler og se, om der er et skudhul i,« siger Hans Erik Raben.

Efterforskningsleder Hans Erik Raben fra Københavns Politi gav i sidste uge udtryk for, at han var overbevist om, at der er nogle unge mennesker, som ved, hvem gerningsmændene er.

Der blev søndag afholdt en mindehøjtidelig på Ragnhildgade for Servet Abdija.