Politiet efterlyser mand som mistænkes for at stå bag skyderi

En 25-årig mand formodes at stå bag et skyderi i Albertslund, hvor 15 skud blev affyret. Én blev ramt i benet.

Foto: Mathias Øgendal. En 20-årig mand ramt af skud i Ved Storkens Kvarter i Albertslund, torsdag den 7. juni 2018. Det skriver Ritzau, torsdag den 7. juni 2018.. (Foto: Mathias Øgendal/Ritzau Scanpix)
Læs mere
Fold sammen

Politiet efterlyser en 25-årig mand, som mistænkes for at stå bag et skyderi i Albertslund torsdag eftermiddag.

Det fortæller Mikael Wern, der er politiinspektør ved Københavns Vestegns Politi.

»Vi går ud og efterlyser ham offentligt, fordi vi skal have talt med ham og set, hvad hans konkrete rolle var.«

»Gennem efterforskningen er vi kommet frem til, at vi har en bestyrket mistanke om, at han har haft en aktiv rolle,« siger Mikael Wern.

Den unge efterlyste mand hedder Tolga Kibar. Han har mørkt fuldskæg og kortklippet mørkt hår, som er kort i siderne. På gerningstidspunktet var han iklædt sorte sko og en sort jakke med hvide striber på ærmerne.

Politiet beder nu om hjælp til at finde ham og opfordrer ligeledes vidner til at henvende sig.

Skudepisoden fandt sted klokken 17.36, hvor der blev affyret op mod 15 skud ved Storkens Kvarter 8A.

Her blev en 20-årig mand ramt af skud i benet. Han er uden for livsfare.

Under efterforskningen af sagen har politiet fundet en pistol nær gerningsstedet, som de formoder er blevet brugt i skyderiet.

»Vi ser ikke på det som en banderelateret skudepisode. Vi ser på det som en konflikt i de kriminelle miljøer omkring et narkomarked,« siger politiinspektøren.

Senere torsdag aften kort før midnat fandt endnu et skyderi sted. Denne gang nær en tankstation på Roskildevej 260 i Rødovre. Inden skyderiet havde der været en biljagt mellem flere biler.

Under skudepisoden blev en 18-årig mand, som var passager i en af bilerne, ramt af et strejfskud i foden. Han var ligeledes uden for livsfare.

Torsdagens to skudepisoder fandt sted med godt seks timers mellemrum.

»Vi anser de to skudepisoder som uafhængige af hinanden. Vi mener ikke, at der er nogen sammenhæng mellem dem,« siger Mikael Wern.

På baggrund af de to skyderier besluttede Københavns Vestegns Politi fredag at indføre visitationszoner i dele af de to københavnerforstæder.

Samtidig indfører Københavns Politi visitationszone i den del af Husum, der støder op til Rødovre.

Foranstaltningen gælder foreløbig frem til 6. juli, mens slutdatoen i Husum umiddelbart lyder på 22. juni. Beslutningen betyder, at politiet i perioden kan undersøge personers tøj, tasker og køretøjer.

/ritzau/