Politiet efterlyser hurtig besked om falske sedler

Forbrydere får et forspring, hvis butiksejere ikke hurtigt anmelder falske eurosedler. I sommer har der hidtil været 78 sager om falske eurosedler.

Butiksejere bør straks give besked til politiet, når de får falske eurosedler i kasseapparaterne. En langsom reaktion giver forbryderne et forspring, som de ikke har fortjent, lyder det fra rigspolitiet.

I løbet af sommeren har der indtil nu været 78 sager med falske eurosedler, men nogle gange er der gået for lang tid, før politiet har fået en anmeldelse. I et tilfælde gik der 14 dage, oplyser vicepolitiinspektør Jørgen Skov Isalin i rigspolitiet.

- Det er ærgerligt, at politiet ikke får det at vide hurtigt nok, siger vicepolitiinspektøren. Det betyder, at gerningsmændene undgår at blive pågrebet.

Efter den seneste bølge af sager i Nordjylland har dansk politi advaret kolleger i Norge og Sverige om fænomenet.

- For at politiet kan anholde de personer, der udgiver falske eurosedler, er det af stor betydning, at der indgives anmeldelse hurtigst muligt. Det er også af stor betydning, at der foretages observationer, der videregives til politiet, siger Jørgen Skov Isalin.

/ritzau/