Politiet efterlyser gerningsmænd efter syreangreb i supermarked

Politiet har sigtet sig flere tekniske spor omkring den Kiwi-forretning på Amager, hvor en ansat torsdag blev udsat for et syreangreb. To gerningsmænd er set flygte fra stedet.

Arkivfoto: Politiet oplyser, at man har sikret flere tekniske spor fra gerningsstedet, som i øjeblikket bliver gennemgået. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Københavns Politi efterlyser nu to gerningsmænd i forbindelse med et røveri og et syreangreb i et Kiwi-supermarked på Amager torsdag aften.

De to gerningsmænd truede først de ansatte i butikken, hvorefter de kastede syre - der siden har vist sig at være salmiakspiritus - i ansigtet på en af dem, og stak af.

Den ene er en yngre mand, der er ca. 180 cm høj. Han beskrives som værende kraftig af bygning, var iført blå jeans, sort sko og sort jakke med hætte og med blanke eller grå skulderpartier. På hætten var en fastgjort skygge med et hvidt emblem. Om den nederste del af ansigtet havde han et gråt tørklæde.

Den anden mand beskrives ligeledes som yngre og også omkring 180 cm høj. Han var ligeledes iført en sort jakke med hætte som havde en hvid refleks i nakken. Under jakken havde han en bordeaux trøje, sort Adidas-bukser med mørke striber og blå løbesko med hvide såler. Den nederste del af hans ansigt var dækket af et tørklæde i turkis.

De to gerningsmænd ankom til forretningen, der ligger på Amagerbrogade, omkring kl. 18 og forlod kort efter stedet. De flygtede i retning mod Øresundskollegiet på en cykel med metalcykelkurv sat fast på bagagebæreren.

Politiet oplyser, at man har sikret flere tekniske spor fra gerningsstedet, som i øjeblikket bliver gennemgået.

Det er endnu uvist, hvorvidt gerningsmændene havde syren med sig eller tog den fra butikken. Salmiaksyre kan købes i de fleste supermarkeder og er et middel, man blandt andet kan bruge til at opløse fedtpletter på møbler.

Det står heller ikke klart for nuværende, om de to gerningsmænd slap af sted fra forretningen med et udbytte.

Den ansatte blev efterfølgende kørt på hospitalet, hvor han er blevet behandlet for sine skader.

Københavns Politi har ikke yderligere oplysninger i sagen på nuværende tidspunkt.