Politiet efterforsker muligt hævnoverfald

Frederiksberg Politi efterforsker ifølge TV 2 Nyhederne et overfald på en veninde til den dansk-pakistanske forfatter Mohammed Rafiq, der har lagt sig ud med dele af det pakistanske miljø i Danmark.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge Mohammed Rafiq har overfaldet direkte sammenhæng med hans nyligt udgivne bog »Kærlighed kan ikke arrangeres«, hvor han bl.a. anbefaler, at ikke kun tvangsægteskaber men også arrangerede ægteskaber forbydes ved lov.

»Lige siden jeg deltog i et radioprogram om bogen, har både jeg og flere i min omgangskreds, der ikke vil tage afstand fra bogen, modtaget trusler. Og for tre uger siden blev en veninde af mig overfaldet og slået med en jernstang over armene som hævn. Det er anden gang, at hun er blevet overfaldet, og nu er politiet i gang med en efterforskning,« siger Mohammed Rafiq til Berlingske Tidende.

Mohammed Rafiq har selv modtaget trusler fra herboende muslimer, der er ophidsede over hans bog, der beskriver flere ulykkelige skæbner i arrangerede ægteskaber.

»Jeg får at vide, at jeg ikke er en rigtig muslim, og jeg bliver truet på alle mulige måder. Det er psykisk enormt hårdt - også fordi der nu bliver gjort alvor af truslerne,« siger Mohammed Rafiq.

På trods af overfaldet og truslerne fortryder Mohammed Rafiq, der har boet i Danmark i 30 år, ikke, at han har skrevet bogen.

»Store dele af det muslimske miljø i Danmark er ramt af en fundamentalistisk virus, og derfor er det enormt vigtigt, at vi får en offentlig debat om de konsekvenser, fundamentalismen fører med sig,« siger han.