Politiet efterforsker flere krænkelsessager på Roskilde Festival. Nu er en mand anholdt

En 21-årig østeuropæisk mand er anholdt på Roskilde Festival og sigtet for blufærdighedskrænkelse, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet efterforsker flere krænkelsessager, der er anmeldt af gæster på Roskilde Festival. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet er i gang med at efterforske flere krænkelsessager på Roskilde Festival.

En 25-årig kvinde fra København anmeldte søndag til politiet, at hun 30 minutter før 112-opkaldet var blevet kontaktet af en fremmed mand, som trods hendes protester berørte hende flere steder på kroppen og kyssede hende.

Nu har politiet fundet den angivelige gerningsmand i sagen.

»Det var et signalement af manden, der førte frem til ham,« fortæller politiassistent og kommunikationsmedarbejder Charlotte Tornquist fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Der er tale om en 21-årig rumæner, der nu er blevet anholdt. Det skete mandag ved 12-tiden på festivalpladsen.

Manden er sigtet for blufærdighedskrænkelse.

Politiet og anklagemyndigheden skal nu tage stilling til, om manden skal fremstilles i grundlovsforhør med henblik på at tilbageholde ham i mere end 24 timer.

En anden sag på Roskilde Festival handler om en 22-årig kvinde. Vidner har kontaktet politiet, efter de så en mand ligge oven på kvinden. En mandlig festivalgæst greb ind og fik fjernet manden, der kvitterede med et slag, hvorefter han flygtede fra stedet.

Kvinden blev efterfølgende bragt til sygehuset blandt andet med henblik på at blive undersøgt for eventuelle spor fra en mulig sædelighedsforbrydelse, fremgår det af politiets døgnrapport.

Kvinden er blevet afhørt, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi, der dog ikke kan oplyse nærmere. Men efterforskningen i sagen fortsætter.