Politiet dna-tester i hele landet efter fynske overgreb

Overgrebsmanden, som forgreb sig på to fynske skolepiger sidste år, er ikke nødvendigvis fynbo, og politiet ser også nærmere på, om han kan have begået selvmord.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet på Fyn arbejder med forskellige teorier om den mand, der de seneste måneder har været eftersøgt for at forgribe sig på to sydfynske piger på 11 og 10 år tilbage i oktober og november sidste år.

Allerede nu har politiet testet flere end 300 mænd, og ifølge tv2.dk bor mellem en tredjedel og en fjerdedel ikke på Fyn.

»Vi mener fortsat, at han har en eller anden relation til lokalområdet - men han kan lige så godt bo i en helt anden del af Danmark,« siger lederen af Fyns Politis afdeling for personfarlig kriminalitet, Henrik Justesen, til tv2.dk.

Blandt de mange mænd er også kendte personer og mulige seksualforbrydere fra hele landet, forklarer politiet, og således skal gerningsmanden ikke nødvendigvis findes blandt fynboerne.

Og i og med at politiet har testet de mulige overgrebsmænd, der før har været i ordensmagtens søgelys, lader gerningsmanden til at være ukendt.

»Der er i hvert fald ikke noget, der tyder på, at han er kendt kriminel,« siger Henrik Justesen til bt.dk.

Endnu et andet spor, som efterforskerne ser på, er, hvorvidt manden bag overgrebene fortsat er i live.

»Vi vil ikke udelukke noget. Heller ikke, at han kan have begået selvmord. Vi holder alle muligheder åbne og heriblandt også den, at det kan være, at han har taget sit eget liv,« siger lederen af den fynske afdeling for personfarlig kriminalitet til bt.dk.

De to overgreb fandt sted i henholdsvis Øster Skerninge og Refsvindinge på Fyn, og i begge tilfælde blev pigerne hevet med ind i mandens mørkerøde bil, hvor han forgreb sig på dem.